Teknikvetenskap

Program
Teknikprogrammet
Studievägskod
TETEK
Inriktning
Teknikvetenskap
Examen
Högskoleförberedande

Programfördjupningen finns på följande orter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Teknikens viktiga roll för en hållbar utveckling

Teknikprogrammet är för dig som är nyfiken på att studera vidare efter gymnasiet på universitet eller högskola inom främst teknik men även inom andra områden. Här ges du en bred utbildning där du fördjupar dig i matematik, fysik, teknik och design. Programmet är för dig som gillar kreativ problemlösning med hjälp av teknologi, matematik och programmering.

Teknikvetenskap

På teknikprogrammet fördjupar du dig i den tekniska inriktning som intresserar dig mest.

Den tekniska utvecklingen har aldrig gått fortare än idag och det finns ett stort behov av kompetens inom teknikområdet.

Vad innebär det att plugga Teknikvetenskap?

När du läser inriktningen Teknikvetenskap får du lära dig mer om teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik och du kommer att lära dig mer om problemlösning, framtidens teknik och om teknikens viktiga roll för en hållbar utveckling. 

Under din studietid kommer du att få möjlighet att fördjupa dig i områden som du engagerar dig i. Du lär dig att arbeta i team och att samarbeta i gemensamma projekt, som motsvarar ditt framtida arbetsliv inom teknisk innovation. Här får du träna på både praktiska och teoretiska uppgifter som har sin förankring i den framtida arbetsmarknaden.