Västerås

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Västerås!

På Realgymnasiet använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Vi är en trygg och hemtrevlig skola belägen i centrala Västerås, ett stenkast från stationen. Här kan du läsa utbildningarna Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Naturturism och Hår- & Makeupstylist.

Starkt samarbete med branschen
Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. En utvecklande och rolig utbildning som grundar sig i det personliga intresset – den allra bästa drivkraften för ett meningsfullt lärande. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär. Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten; de genomförs och utvecklas i nära samarbete med branschen och här i Västerås har vi nära relationer med Vallby och Rocklunda Häst med flera. Inom häst samarbetar vi med Skästa Ridcenter, Jeanna Högberg Dressage och Rocklunda Ridskola

Yrkesexamen & grundläggande högskolebehörighet!

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet. Hos oss kan läsa gymnasiekurser som ger dig särskild behörighet till vissa högskoleutbildningar. Sådana gymnasiekurser är t.ex. Samhällskunskap 1a2, Historia 1a2 och Matematik 2a. Det innebär att du under skoltid kan arbeta med ditt största intresse för att sedan efter avslutade gymnasiestudier söka till utbildningar som t.ex. polis eller jurist mm.

Våra elever brukar beskriva skolan som trygg och trevlig med bra lärare, något som gör oss väldigt stolta!

Martin Helmér, tf rektor

Välkommen att titta närmare på oss!

I våra fina lokaler går cirka 200 elever som alla har en sak gemensamt, ett starkt intresse för sin respektive utbildning. Vår bredd ger en härlig blandning av människor med olika intresse och framtidsdrömmar.