Västerås

Välkommen till Realgymnasiet i Västerås!

Vad kan du läsa i Västerås?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Västerås!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap. Det är lättare att lära sig när du får plugga ditt intresse. Vi är en trygg och hemtrevlig skola belägen i centrala Västerås, ett stenkast från centralstationen. I våra fina lokaler går cirka 200 elever som alla har en sak gemensamt, ett starkt intresse för sin utbildning. Vår bredd ger en härlig blandning av människor med olika intresse och framtidsdrömmar. Hos oss kan du studera programfördjupningarna Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Frisör, Hår- & Makeupstylist och Naturturism.

Kontakt i sommar

Har du frågor kring din plats så finns rektor Martin tillgänglig vecka 26, 27 och sen från vecka 32 och framåt. Mejladressen är martin.helmer@realgymnasiet.se. Kom ihåg också att tacka ja eller nej till erbjuden plats på antagningen. Vi har flera reserver på vissa inriktningar så vi vill kunna erbjuda dem plats om det är så att man valt en annan skola. Är man nyfiken på att höra om ev. plats så är det gymnasieantagningen man pratar med i första hand.  Man kan mejla dem på gymnasieantagningen@vasteras.se. Nedan finner du deras kontaktuppgifter. 

GYMNASIEANTAGNINGEN

Besöksadress: Stadshuset, Munkgatan 11

Telefonnummer: 021-39 06 00, vardagar klockan 09.00-12.00

Vi önskar er en fin sommar.

Yrkesexamen & grundläggande högskolebehörighet!

Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet. Hos oss kan läsa gymnasiekurser som ger dig särskild behörighet till vissa högskoleutbildningar. Sådana gymnasiekurser är t.ex. Samhällskunskap 1a2, Historia 1a2 och Matematik 2a. Det innebär att du under skoltid kan arbeta med ditt största intresse för att sedan efter avslutade gymnasiestudier söka till ett brett sortiment av vidare studier.

Adress: Sigurdsgatan 14, 721 30 Västerås

Kontakta oss

Skolans växel

E-post

010-139 86 20

vasteras@realgymnasiet.se

Rektor

Kommunikatör

Martin Helmér
076-627 40 73
martin.helmer@realgymnasiet.se
Paul Wilskier
076-627 40 70
paul.wilskier@realgymnasiet.se