Uppsala

Öppna videospelaren

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Uppsala!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Ridning, Frisör, Hår- & Makeupstylist, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter. Perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten. Vi har nära samarbete med exempelvis Åhléns, Schwarzkopf, NSI, FÄRG Collection, Wella, Herper’s Choice, Lurbo Ridklubb och Furuviks djurpark. Du får en rolig studietid och en utbildning som både leder till jobb och vidare studier.

Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

På Realgymnasiet kan du alltid läsa grundläggande eller särskild högskolebehörighet i din utbildning. Dubbelt upp, alltså! Genom skarpa projekt, ämnesintegration, problemlösning, teamarbete och APL (arbetsplatsförlagt lärande) skapar vi insikt och förståelse för helheten.

Missade du vårt digitala öppna hus? Kika här!