Borås

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Borås!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Hund, Ridning, Djurpark, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Starkt samarbete med branschen
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. Vi har ett unikt och välutvecklat samarbete med Borås Djurpark och samarbetar med Borås fältrittklubb mfl. Vi erbjuder ett stort utbud och variation av APL-platser.

Yrkesexamen och högskolebehörighet!

Hos oss får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Skolan är modern och personlig med delvis helt nya lokaler. Vi har en mycket hög andel behöriga lärare. Miljön och atmosfären är trevlig med nära och goda relationer. Realgymnasiet har funnits i Borås sedan 2008 och idag går det ca 140 elever på skolan.

Välkommen att titta närmare på oss!

Elevporträtt

Filmer från skolan

”Genom praktiken fick jag mitt sommarjobb på Borås djurpark, kontaktnätet öppnar många dörrar”

Amanda Hassellöf Djurvård