Trollhättan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Trollhättan!

Vi vill ge dig en utbildning som grundar sig i verkligheten och ger dig förutsättningar att nå dit du vill. På Realgymnasiet använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Här kan du läsa Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Natur & Äventyr.

Starkt samarbete med branschen
Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan. På så sätt får du testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter, perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten.

Vi samarbetar med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan du vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Realgymnasiet i Trollhättan startade hösten 2019 och ligger i ljusa, centrala lokaler ett stenkast från centrum. På skolan går det för närvarande ca 70 elever. Idag finns Realgymnasiet på 17 orter i Sverige samt att nystart av skolor planeras på tre orter inför läsåret 21/22.