Malmö

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Kom träffa oss med temat: Lära för framtiden!

Du som ska börja gymnasiet i höst eller du som går i årskurs 8 och funderar över gymnasiet är hjärtligt välkommen till oss!

10/5 18-20 Branschkväll

En utbildning öppnar dörrar för framtiden. Under denna kvällen får du en möjlighet att träffa personer från våra profilers branscher, och tidigare elever, för att veta vilka dörrar som öppnar för just dig som väljer att gå här. Du kan bland annat få höra från Räddningstjänst-studenten Basel och Veterinären Anya Thörnqvist.

13/5 17-20 Framtidskväll

Denna kväll riktas till dig som vill börja i årskurs 1 till hösten. Lär känna andra intresserade och teambuilda, samtidigt som du får träffa lärarna för de olika profilerna och lära känna din blivande utbildning.

Anmäl dig till någon av våra aktiviteter via email till amanda.lindborg@realgymnasiet.se

Vill du ha info direkt i mobilen om våra aktiviteter så registrerar du dig här: Info direkt i mobilen

Välkommen till oss!

Här öppnas dina dörrar!
Hos oss pluggar du ditt intresse, utbildar dig till ett yrke men kan lägga till högskolebehörighet och förstärka din kompetens med branschens diplomeringar. En unik möjlighet! På vår skola erbjuder vi utbildningarna Ridning, Trav, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Högskolebehörighet
Läs grundläggande högskolebehörighet tillsammans med din yrkesexamen. Du kan också ansöka om våra utökade kurser, matematik, kemi, fysik, samhällskunskap och historia. Hela NV - paketet erbjuds för Sällskapsdjur & djursjukvård. Då får du en ännu bredare behörighet till högskola.

Yrkesexamen
Plugga ditt intresse och utbilda dig till ett yrke inom ditt intresse; hästskötare, naturguide eller djurvårdare inom sällskapsdjur och djursjukvård eller fördjupning hund. Du träffar branschen, under dina tre år, och skapar framtida arbetslivskontakter. Du lär dig att bli riktigt proffsig på hur du ska agera ute i yrkeslivet.

Diplomeringar
Utöver högskolebehörighet och en yrkesexamen har du möjlighet att erhålla diplomeringar från branschen. Så som grundkurs i läkemedelshantering D9 – djurvårdare nivå 2 via Jordbruksverket, hästskötarexamen via Ridsportförbundet och certifierad naturguide via naturturismföretagen.

Lära i sammanhang

Vi sätter kunskaper i sitt sammanhang genom att samläsa delar från olika ämnen som hör ihop samt genom att lära oss på riktigt i branschen. Just här kan ni läsa om exempel på hur vi samläser olika ämnen - så att du som elev får mer tid, genom att göra en sak längre tid och mer på djupet. Vi samarbetar och arbetar i team när vi samläser i projektform. Viktigt inför framtiden!

Fakta Realgymnasiet Malmö
100% av lärarna är behöriga i GG-ämnena.
Andel elever med gymnasieexamen 2021, 94%.
89% av eleverna uppger att de känner sig mycket trygga på skolan.

Välkommen att titta närmare på oss!

MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken

Framtiden är inte skriven ännu och därför måste vi vara beredda på vad som än väntar. I samarbete med andra och med nära kontakt med branschen så lär eleverna sig att lära utifrån egna mål, både kunskapsmässigt och personligt. Vi är en skola för framtiden.

Anna Hellström Rektor Realgymnasiet Malmö