Malmö

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Här kan du läsa Sällskapsdjur & Djursjukvård, Hund, Ridning, Trav eller Natur & Äventyr. Vi kombinerar ditt intresse med din utbildning och samarbetar med branschen för att ge dig de bästa förutsättningarna efter gymnasiet.

Vår skola ligger i centrala lokaler med utmärkta kommunikationsmöjligheter ett stenkast från Malmö Centralstation. Skolan har funnits i Malmö sedan 2009 och idag finns Realgymnasiet på 17 orter i Sverige. I Malmö går ca 120. elever. Du får en rolig och utvecklande studietid. Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en väg till kunskap och färdigheter. För vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan. På så sätt får du testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter, perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten. Vi samarbetar med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan du vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Framtiden är inte skriven ännu och därför måste vi vara beredda på vad som än väntar. I samarbete med andra och med nära kontakt med branschen så lär eleverna sig att lära utifrån egna mål, både kunskapsmässigt och personligt. Vi är en skola för framtiden.

Anna Hellström Rektor Realgymnasiet Malmö