Malmö

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Här öppnas dina dörrar!
Hos oss pluggar du ditt intresse, utbildar dig till ett yrke men kan lägga till högskolebehörighet och förstärka din kompetens med branschens diplomeringar. En unik möjlighet! På vår skola erbjuder vi utbildningarna Ridning, Trav, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Högskolebehörighet
Läs grundläggande högskolebehörighet tillsammans med din yrkesexamen. Du kan också ansöka om våra utökade kurser, matematik, kemi, fysik, samhällskunskap och historia. Hela NV - paketet erbjuds för Sällskapsdjur & djursjukvård. Då får du en ännu bredare behörighet till högskola.

Yrkesexamen
Plugga ditt intresse och utbilda dig till ett yrke inom ditt intresse; hästskötare, naturguide eller djurvårdare inom sällskapsdjur och djursjukvård eller fördjupning hund. Du träffar branschen, under dina tre år, och skapar framtida arbetslivskontakter. Du lär dig att bli riktigt proffsig på hur du ska agera ute i yrkeslivet.

Diplomeringar
Utöver högskolebehörighet och en yrkesexamen har du möjlighet att erhålla diplomeringar från branschen. Så som grundkurs i läkemedelshantering D9 – djurvårdare nivå 2 via Jordbruksverket, hästskötarexamen via Ridsportförbundet och certifierad naturguide via naturturismföretagen.

Lära i sammanhang

Vi sätter kunskaper i sitt sammanhang genom att samläsa delar från olika ämnen som hör ihop samt genom att lära oss på riktigt i branschen. Just här kan ni läsa om exempel på hur vi samläser olika ämnen - så att du som elev får mer tid, genom att göra en sak längre tid och mer på djupet. Vi samarbetar och arbetar i team när vi samläser i projektform. Viktigt inför framtiden!

I åk 2 har vi nyligen avslutat ett debattprojekt där naturkunskap och svenska samarbetade.

"Vi fick blandade ämnen som vi skulle debattera om framför klassen. Vissa svårare medan andra var ganska enkla. Vi fick lära oss att argumentera i en riktig situation och det var en bra övning att att stå inför andra och uttrycka sina åsikter om ett ämne", säger en elev i åk 2.

Samläsningen sker genom olika projekt. Exempel på fler projekt:

Vocational English:

Ditt intresse kopplas ihop med engelskan i syfte att skapa ett bredare yrkesspråk på engelska hos eleverna och för att förbereda eleverna för eventuellt arbete utomlands. Det här är ett projekt där du lär dig för framtiden!

Projektet Systematik:

Ditt intresse kopplas samman med biologi. Projektet handlar om skötselråd till djur, vetenskapligt skrivande och systematik. I projektet får eleverna på ett konkret sätt arbeta med systematik, öva på källkritik samt fördjupa sig i olika aspekter av sina respektive profiler. Här lär vi i sammanhang!

Etiska dilemman i branschen:

Ditt intresse kopplas samman med kursen Religionskunskap. Etikprojektet tar sin utgångspunkt i etiska teorier kring vad som avgör rätt och fel. Projektet utgår från kursen religionskunskap och kopplas samman med exempel från elevernas olika profilämnen. Syftet är att skapa större förståelse för de etiska dilemman eleverna kan komma att möta i branschen och sitt framtida yrkesliv. Här lär du dig för framtiden!

Välkommen att titta närmare på oss!

MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken

Framtiden är inte skriven ännu och därför måste vi vara beredda på vad som än väntar. I samarbete med andra och med nära kontakt med branschen så lär eleverna sig att lära utifrån egna mål, både kunskapsmässigt och personligt. Vi är en skola för framtiden.

Anna Hellström Rektor Realgymnasiet Malmö