Helsingborg

Välkommen till Realgymnasiet i Helsingborg!

Helsingborgs utbildningar

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Helsingborg!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap. Det är lättare att lära sig när du får plugga ditt intresse. Skolan ligger centralt i Helsingborg. Hos oss kan du studera programfördjupningarna Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Realgymnasiet är en mysig, liten skola där vi har bra och nära kontakt med lärarna och eleverna. Det bästa med min inriktning Naturturism är att det är mycket praktiskt arbete, vi jobbar nära branschen och får mycket erfarenheter och ledarskapsträning.

Milo Elev åk 3

Vi har ett nära samarbete med branschen!

Som elev hos oss sker en del av din utbildning på en arbetsplats. Vi samarbetar bland annat med Arken Zoo, Helsingborgs brukshundsklubb, Helsingborgs ridklubb och Tropikariet i Helsingborg.

Redan efter sommarlovet tar vi plats i nya och fräscha lokaler på Järnvägsgatan. Läget kan inte bli mer centralt, tänk så bra för alla er som reser med buss eller tåg till skolan. Vi ser så mycket fram emot att äntligen få en hundavdelning med både hund-SPA och hundstall. Det har vi längtat så mycket efter! Vi kommer få toppmoderna djurrum och självklart kommer nya djur få flytta in hos oss på skolan. En stor och ljus uppehållsyta med högt i tak, nya klass- och grupprum, samt ett mer uppdaterat bibliotek är också något vi längtat efter! Det ska bli så roligt att få välkomna både nya elever såväl som befintliga elever och personal till våra nya och fina skollokaler!

Adress: Södra Kyrkogatan 7, 252 23 Helsingborg

Kontakta oss

Skolans växel

E-post

0721-853 952helsingborg@realgymnasiet.se

Rektor

Kommunikatör

Kia Berg
010-139 83 42
kia.berg@realgymnasiet.se
Karoline Zether
010-139 83 41
karoline.jonsson@realgymnasiet.se