Borlänge

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Välkommen till Realgymnasiet i Borlänge!

Borlänges utbildningar

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Borlänge!

Du hittar vår skola i trivsamma lokaler mitt i stan! På Realgymnasiet använder vi det som du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Vi som jobbar här, dina lärare, brinner för det vi gör och tycker att det är kul att kunna dela våra intressen med dig och du kommer få en lärorik och praktisk utbildning. Hos oss kan du läsa utbildningarna Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Ridning, Trav och Naturturism.

Yrkesexamen och högskolebehörighet!

Alla våra utbildningar ger möjlighet till högskolebehörighet och möjlighet till utökad behörighet inom matte och samhällvetenskapliga kurser, ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet. 

På Sällskapsdjur & Djursjukvård erbjuder vi också möjligheten att läsa naturvetenskaplig behörighet! Du kan läsa mer om de behörigheter som erbjuds hos oss här.

Starkt samarbete med branschen
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen. Det ger dig som elev goda förutsättningar till anställning efter examen eftersom du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet.

Nu kan du plugga till hundfrisör

Från och med hösten 2022 kan du plugga till Hundfrisör på Realgymnasiet i Borlänge. När du läser inriktningen Djurvård med fördjupningen Hund erbjuds nu specialisering inom hundfrisering. Det här är en fantastisk chans att göra våra pälsklingar extra fina. 

Utbildningen kvalitetssäkras av SKK och Sveriges Hundfrisörer. 

För mer information mejla: hanna.casell@larande.se

Vill du veta mer?

Fyll i din intresseanmälan här så får du info via sms från oss när vi har tex öppet hus och prova på dagar. 

Att du fyller i en intresseanmälan betyder inte att du binder dig att börja hos oss, du kan gå ur vår lista för att få sms när som helst.

Har du frågor kan du kontakta Jonas Apelman, vår kommunikatör.

Maila: Jonas på jonas.apelman@realgymnasiet.se 

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på Facebook och Instagram!