Sundsvall

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Välkommen till Realgymnasiet i Sundsvall

På Realgymnasiet får du en rolig och utvecklande studietid. Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. För vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Ridning, Trav, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Vill du börja hos oss?

I mån av plats!

Är du intresserad av att börja på vår skola men har inte sökt till oss?

Kontakta din studie – och yrkesvägledare på din grundskola för hjälp att söka till reservantagningen i mån av plats på vår skola.

Om personen inte finns tillgänglig - kontakta antagningsenheten 060-19 14 41 eller brittinger.ostman@sundsvall.se

Har du frågor om vår skola? Maila till sundsvall@realgymnasiet.se

Nyhet! Sundsvall startar Hotell- och turismprogram i samarbete med Nordic Choice Hotels

Hösten 2023 startar Realgymnasiet Sundsvall Hotell- och turismprogrammet som en lärlingsutbildning med jobbgaranti i samarbete med Nordic Choice Hotels.

- Vi ser att vi står stadiga efter tio år och att det är dags för ett till program, att det efterfrågats utifrån behov av Nordic Choice Hotels här i Sundsvall känns extra roligt. Sundsvall är en hotellstad och Realgymnasiets utbildningar i nära samarbete med bransch ger goda resultat där ungdomarna kommer ut i jobb direkt i mycket hög utsträckning, säger Anneli Harrvik rektor Realgymnasiet Sundsvall.


Hotell- och turismprogrammet driver Realgymnasiet i samarbete med Nordic Choice Hotels sedan tidigare på fyra orter: Göteborg, Linköping, Lund och Stockholm.

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet och samarbetet med Nordic Choice Hotels.

"Tillsammans med Realgymnasiet har vi startat en lärlingsutbildning som har målsättningen att bli landets främsta hotellutbildning. Det kommer ge oss den personal som vi behöver för att fortsätta växa på den nordiska marknaden och ge eleverna en utbildning som är modern, relevant och som garanterat kommer ge dem jobb."

Petter A Stordalen ÄGARE OCH STYRELSEORDFÖRANDE NORDIC CHOICE HOTELS

Undervisning på Hotell- och turismprogrammet
Undervisning på Hotell- och turismprogrammet

Glädjande nyhet inför skolstart 2022: Vi erbjuder naturvetenskaplig fördjupning!

Läs gärna mer om våra erbjudanden kring högskolebehörighet via denna länk.  

Naturvetenskaplig fördjupning informationsblad

Nu kan du plugga till hundfrisör

Från och med hösten 2022 kan du plugga till Hundfrisör på Realgymnasiet i Sundsvall. När du läser inriktningen Djurvård med fördjupningen Hund erbjuds nu specialisering inom hundfrisering. Det här är en fantastisk chans att göra våra pälsklingar extra fina. 

Utbildningen kvalitetssäkras av SKK och Sveriges Hundfrisörer 

För mer information mejla: hanna.casell@larande.se

Ta del av våra aktiviteter för att underlätta gymnasievalet.

Gör en intresseanmälan här så får du information och inbjudningar till alla våra event. Förutom för dig som elev finns nu funktionen även tillgänglig för vårdnadshavare och SYV. Du kan också hitta information under kommande aktiviteter. 

Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Fakta Realgymnasiet Sundsvall
Andel behöriga lärare i de gymnasiegemensamma ämnena, 100%.
Andel elever med fullständig gymnasieexamen 2021, 97%
Andel av eleverna som uppger att de känner sig mycket trygga på skolan, 91%.

Starkt samarbete med branschen
Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. På så sätt får du de färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. I våra utbildningar kan du välja att lägga till olika certifikat till din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ökar dina möjligheter att få arbete. Inom häst så samarbetar vi med, Timrå Hästsportförening, Bergsåkers Travet och Hästkliniken i Bergsåker.


Vi finns på Kyrkogatan 3 nära centralstationen och här får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

- Det är en vinst för eleverna att se flera anläggningar och fler hästar. De knyter dubbelt så många kontakter.

Maria Molander Ridskolechef, Timrå Hästsportförening (samarbetspartner sedan tio år tillbaka)