Sundsvall

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Sundsvall

På Realgymnasiet får du en rolig och utvecklande studietid. Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. För vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Ridning, Trav, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Nyhet 2023: Hotell- och turismprogramet

Hösten 2023 startar Realgymnasiet Sundsvall Hotell- och turismprogrammet som en lärlingsutbildning med jobbgaranti i samarbete med Nordic Choice Hotels.

Läs mer under nyheter. 

Certifierade i röj- och motorsåg

Nu kan vi på Realgymnasiet Sundsvall stoltsera med att ha två egna lärare som är certifierade för att både utbilda och examinera elever i motor- och röjmotorsåg. Ännu en anledning att söka Naturturism hos oss. 

Läs mer om det och flera andra anledningar att välja vår etablerade utbildning här under nyheter.

Vi erbjuder naturvetenskaplig fördjupning

Intresset för naturvetenskaplig fördjupning har varit stort och nu är vi igång med det som en nyhet för 2022.
Läs gärna mer om våra erbjudanden kring högskolebehörighet via denna länk.  

Fakta Realgymnasiet Sundsvall
Andel behöriga lärare i de gymnasiegemensamma ämnena, 100%.
Andel elever med fullständig gymnasieexamen 2021, 97%
Andel av eleverna som uppger att de känner sig mycket trygga på skolan, 91%.

Starkt samarbete med branschen
Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. På så sätt får du de färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. I våra utbildningar kan du välja att lägga till olika certifikat till din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ökar dina möjligheter att få arbete. Inom häst så samarbetar vi med, Timrå Hästsportförening, Bergsåkers Travet och Hästkliniken i Bergsåker.


Vi finns på Kyrkogatan 3 nära centralstationen och här får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.