Örebro

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Örebro!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Hund, Ridning, Trav, Naturturism, Sällskapsdjur & Djursjukvård samt Promeister Fordon (lärling).

Har du frågor till en elev?

Du kan alltid mejla till våra elevambassadörer som pluggar på skolan, du mejlar enkelt på ambassador.orebro@realgymnasiet.se och ställer din fråga :)

Ett starkt samarbete med branschen

På Realgymnasiet får du en utbildning som grundar sig i verkligheten. Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher och de genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. Här i Örebro samarbetar vi med Promeister, Tassa Rätt, Örebro Fältrittklubb, Bra Zoo, Örebro Linde travskola med flera.

Bredden på våra utbildningar och helt nya specialanpassade och moderna lokaler på Aspholmsvägen 4, gör att många intressen samlas under samma tak. Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats upp till flera dagar i veckan och får testa på hur det är att jobba i branschen. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Du vet väl om att du kan läsa full Naturvetenskaplig behörighet hos oss? Även viktiga samhällsvetenskapskurser finns att lägga till för att kunna plugga vidare till en hel del högskoleutbildningar. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Fakta Realgymnasiet Örebro
Andel elever som säger sig vara fullständigt nöjda med sin skola, 88%.
Andel av eleverna som uppger att de känner sig mycket trygga på skolan, 88%.

Heltidsmentor

Hos oss på Realgymnasiet har du en mentor som bara är mentor och inte undervisar dig i några ämnen. I videon nedan får du träffa Therese Wallin som är mentor på skolan.