Linköping

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Våra lärare och mentorer skapar trygghet och goda förutsättningar för lärande med sin kompetens, engagemang och tro på elevens förmåga.

På Realgymnasiet använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. 

För att du ska få de allra bästa förutsättningarna efter gymnasiet bygger våra utbildningar på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher samtidigt som du som elev skapar ett riktigt bra kontaktnät för framtiden.  

Med en utbildning från oss lär du dig för framtiden – oavsett om du väljer att börja jobba direkt efter examen, eller plugga vidare.

Vi vill att alla våra elever ska lyckas, både under gymnasietiden men också i framtiden.

Anna Ekstrand Biträdande rektor

Några exempel på vilken nytta har du som elev av att plugga på Realgymnasiet i Linköping

Mentor som coachar dig - hos oss får du en mentor som coachar och ger dig stöd genom hela din studietid. 

Utveckla dig och dina förmågor - på Realgymnasiet får du öva på att ta initiativ och ansvar, omsätta idéer till handling, kommunicera och samarbeta. 

Möjlighet att få högskolebehörighet på alla yrkesprogram - som elev på Realgymnasiet i Linköping har du möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet inom de ordinarie 2500 poängen. 

Arbetsplatsförlagt lärande - på Realgymnasiet sker en stor del av din studietid mitt i verkligheten, på arbetsplatser i företag och organisationer. 

Certifikat och diplom - certifikaten är välkända i branschen och ger ökade möjligheter till sommarjobb och jobb efter examen.

Internationell praktik - som elev på Realgymnasiet finns det goda möjligheter för dig att genomföra delar av din utbildning utomlands.