Informations- och medieteknik

Program
Teknikprogrammet
Studievägskod
TEINF
Inriktning
Informations- och medieteknik
Examen
Högskoleförberedande

Programfördjupningen finns på följande orter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Plugga kreativt med digitalt skapande

Teknikprogrammet är för dig som är nyfiken på att studera vidare efter gymnasiet på universitet eller högskola inom främst teknik men även inom andra områden. Här ges du en bred utbildning där du fördjupar dig i matematik, fysik, teknik och design. Programmet är för dig som gillar kreativ problemlösning med hjälp av teknologi, matematik och programmering.

Informations- och medieteknik

På teknikprogrammet fördjupar du dig i den tekniska inriktning som intresserar dig mest.

För dig som söker större utmaningar under din studietid finns möjlighet till flera certifieringar inom programmet.

Vad innebär det att plugga Informations- och medieteknik?

Här lär du dig grunderna inom informationsteknik, såväl som matematik och fysik. Hos oss jobbar du även kreativt med digitalt skapande, med prototyper och design, hela vägen från idé till färdig produkt. Här får du kunskaper om spel- och webbutveckling, digital design, programmering samt andra program för 3D och simulering, samtidigt som du får en riktigt bra grund för vidare studier på teknisk högskola eller universitet. 

Under din utbildning kommer du att arbeta i projekt och få värdefull kunskap och förståelse för olika projektformer. Matematik och fysik är en stor del av utbildningen och du kommer att lära dig mer om problemlösning, framtidens teknik och om teknikens viktiga roll för en hållbar utveckling.