ProMeister, en del av Mekonomen Group

ProMeister, en del av Mekonomen Group

Fordon & Transport - ProMeister är en unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. ProMeister är en del i MEKO, här ingår Mekonomen, MECA, OKQ8 och Speedy m.fl. och mer än 50% av din utbildning sker i lärlingsform på någon av dessa bilverkstäder. Du har också APL på produktionsverkstäder hos våra samarbetspartners. Detta är en utbildning i framkant där du blir eftertraktad i en framtidsbransch direkt efter examen. Det här är ingången till en fantastisk bransch i ständig utveckling.

Fordon & Transport - ProMeister erbjuder jobbgaranti efter examen

Fordon & Transport - ProMeister erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen. 

Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 6 000 mekaniker i branschen och öka antalet anställningsbara mekaniker. MEKO bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Rekryteringsbehovet uppskattas till 6 800 personer 2022-2024. Provanställningen gäller hos någon av MEKOs verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen, OKQ8 och MECA.

Personbilsmekaniker är ett framtidsyrke

Elever som gått ut gymnasieskolans fordons- och transportprogram är hett eftertraktade på arbetsmarknaden och får i regel jobb direkt efter examen. Nästan 70% av studenterna har en etablerad ställning på arbetsmarknaden redan ett år efter avslutade gymnasiestudier. Det gör fordons- och transportprogrammet bäst av alla utbildningar i hela Sverige när det gäller utbildningar som leder till jobb.

”Fordon & Transport - ProMeister är framtagen i nära samarbete med verkstäder för att möta dagens och morgondagens krav på mekaniker i en bransch som utvecklas i snabb takt”

Andreas Forslund Chef ProMeister Academy