Skolfakta

Allergier: På grund av allergier bland elever och personal är det förbjudet med alla sorters nötter/jordnötter på skolan.

Busskort och resor: Realgymnasiet följer samma regler för busskort som gäller i kommunen. De resor som sker under exempelvis skoltid, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Datorer: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Schema: Länk till schema hittar du här

Skolhälsa: Elevhälsoteamet arbetar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig. Vi har skolsköterska och kurator på skolan. Vi har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog, samt specialpedagog. De ingår tillsammans med mentor och rektor i skolans elevhälsoteam.

Skollunch: Lunch serveras på skolan. Under APL-dagarna behöver du ha med dig egen mat eller bekosta den själv. Skolan ersätter dig med 35:-/dag vid terminens slut. Under Profildagarna ordnar skolan mat.

Sjuk och frånvaroanmälan: Frånvaro- och sjukanmälan sker via vår lärplattform Canvas senaste klockan 8.30 samma dag länk finns på Idag-sidan.

Under rådande omständigheter är det extra viktigt att vi alla stannar hemma om vi känner symtom som feber, hosta, snuva och halsont.

Är du vårdnadshavare gör så här:

Du loggar in genom att gå till din webbläsare på telefonen/datorn och skriver http://login.realgymnasiet.se/ Du loggar in med personnummer och BankID. (spara gärna länken för att slippa gå in här.)
Så här ser knappen för frånvaroanmälan ut när du är inne i Canvas på Idagsidan.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd.

SYV: Vår centrala studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna om du har något du undrar över, oavsett var i landet du bor. Fråga henne om allt som rör gymnasievalet, våra utbildningar, behörigheter till vidare studier och arbetsmarknaden. Här hittar du hennes kontaktuppgifter.