Skolfakta

Vår läroplattform Canvas: Länk hittar du här

Skollunch: När du går på Realgymnasiet äter du din skollunch på någon av de restauranger vi har avtal med. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på.

Busskort och resor: Realgymnasiet följer samma regler för busskort som gäller i kommunen. De resor som sker under exempelvis skoltid, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Datorer: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Skolhälsa: Elevhälsoteamet jobbar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig.

Vi har skolsköterska och kurator på skolan. Vi har också tillgång till skolläkare och skolpsykolog, samt specialpedagogisk kompetens. De ingår tillsammans med mentor och rektor i skolans elevhälsoteam.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd. Några grupper som redan finns på skolan: Chillagruppen, för elever som flyttat till Norrköping för att studera på Real. Tekla, tjejgrupp för tekniktjejer.

Allergier: På grund av allergier bland elever och personal är det förbjudet med alla sorters nötter på skolan. Hit räknas även jordnötter.

SYV: Vår centrala studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna om du har något du undrar över, oavsett var i landet du bor. Fråga henne om allt som rör gymnasievalet, våra utbildningar, behörigheter till vidare studier och arbetsmarknaden. Här hittar du hennes kontaktuppgifter.

Sjuk- och frånvaroanmälan

Om du är sjuk eller frånvarande av annan orsak och behöver stanna hemma måste du anmäla detta varje dag. Det är alltid vårdnadshavare som måste anmäla dig om du inte är myndig. Du kan anmäla frånvaro antingen via webben eller via telefon. För att anmäla frånvaro på webben behöver du BankID. Om du inte kan logga in, kan det bero på att du inte finns upplagd i Skola24. Kontakta i så fall skolans administratör som kan hjälpa dig.

  • Vårdnadshavare anmäler frånvaro varje dag eleven är sjuk eller frånvarande.
  • Frånvaro anmäls senast kl 08.30. Om anmälan inte sker i tid, måste vårdnadshavare kontakta mentor.
  • Elever över 18 år anmäler frånvaro genom att ringa sin mentor på morgonen.

För att anmäla frånvaro del av dag går du in på skola24.se (lägga in länk)

 

För att anmäla frånvaro via telefon:

Du kan ringa in frånvaroanmälan senast kl 08.30 på telefonnummer 0515-436 25 och knappa in elevens personnummer. Om du ringer kan du endast anmäla frånvaro för hel dag.

 

Både giltig och ogiltig frånvaro kommer att aviseras för att säkerställa att inte omyndig elev själv anmält frånvaro. I första hand aviseras frånvaro via e-post och i andra hand via SMS. Frånvaroaviseringen går hem till vårdnadshavare efter kl 17.00.

Schema: länk till schemat kan du hitta här


Ladda ner