Vanliga frågor

Genom våra partners får vi vara ute i branschen och lära oss på riktigt. Det är här vi får den praktiska delen av utbildningen av de som är proffs.

Här kan du läsa om våra partners!

Ja, vi erbjuder ett stort antal platser till bland annat Sydafrika, Irland och Tyskland. För att beviljas utlandspraktik måste du bedömas vara redo för utmaningen.

Här kan du se vår film från Sydafrika!

Det är bra att välja något som du har intresse för. Då är det mycket större chans att du lyckas. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det du väljer till gymnasiet inte nödvändigtvis behöver vara det du sysslar med i framtiden.

Det är ingen större skillnad förutom att det är olika ”huvudmän”, en friskola erbjuder en lika säker utbildning som en kommunal skola. Fördelen med vår skola är att vi jobbar nära branschen och att vi får en utbildning som ger oss jobb direkt efter studenten. Vår skola återinvesterar eventuell vinst i verksamheten, det känns tryggt och ger en hög kvalitet.

Intagningspoängen varierar beroende på hur många som söker de olika utbildningarna och hur måna platser som erbjuds. Satsa på minst godkänt i alla ämnen så ökar dina chanser att bli antagen.

Estet-media och Teknik är högskoleförberedande men man kan även få högskolebehörighet på våra andra utbildningar genom att välja Svenska 2, 3 och Engelska 6 inom ditt individuella val. Vi har även en del andra särskilda högskolebehörigheter på vår skola, hör med rektor vilka vi har.

Här kan du läsa mer om högskolebehörighet

Nästan alla våra skolor har matkort vilket innebär att vi kan välja mellan flera olika restauranger att äta på. Se Skolfakta under respektive skola för mer info.

Mer än 87% av Realgymnasiets elever jobbar eller studerar ett halvår efter examen. Det är nästan 30% mer än motsvarande siffra för hela Sverige. Vi har dessutom tre utbildningar som har 6 månaders jobbgaranti – Nordic Choice Hotels, ProMeister Fordon och Great Security Säkerhetstekniker. De erbjuder en provanställning på 6 månader till elever som gått ut programmet med godkänd examen.

En mentor hjälper eleverna att nå sina studiemål men finns också där som stöd. Våra mentorer har inga kurser och betygsätter inte eleverna utan fungerar mer som en länk mellan elev och lärare.

Vi har riksintag så du kan söka till våra utbildningar i hela landet.