Frågor och svar

Här samlar vi vanligt förekommande frågor till oss. Är det någon fråga du inte fått svar på här? Kontakta oss gärna! 📬

Var har ni ert stall?
Realgymnasiet i Norrköping har inget eget stall men våra elever rider hos Skogslottens Ridskola. Det går en buss till och från stallet med gå avstånd med 5 minuter.

Läser man Biologi hos er?
Naturbrukseleverna på skolan läser Biologi 1, Markens och växternas biologi eller Djurens biologi är påbyggnadskurser på Biologi 1. Om du vill läsa Biologi som Teknikelev så finns det möjlighet att läsa detta som en IV-kurs

Var ligger skolan någonstans?
Vi finns i centrala Norrköping med ett par minuters promenad från tågstationen. För karta och adress, läs mer under "Kontakta oss" i menyn.

Vilka matte-kurser kan man läsa?
Alla på skolan läser Matematik 1 a/c, beroende på vilken utbildning du läser. Vi erbjuder Matematik 2 om eleven önskar. Läser du Teknikprogrammet så läser du Matematik 2c och Matematik 3c. Du som elev på Teknikprogrammet kan läsa fördjupning i Matematik och läsa Matematik 4, 5 och Specialisering. 

Blir det ofta inställda lektioner hos er?
Nej, det händer faktiskt väldigt sällan.

Hur många år har man idrott och var/hur?
Kursen Idrott och hälsa 1 är obligatorisk i årskurs 1. Därefter får du välja om du vill lägga till Idrott och hälsa 2, vi har också Idrott och hälsa - Specialisering hopp/dressyr. På idrottslektionerna hittar man på olika saker.

Vad får man för dator?
Elever som går Naturbruk får en Cromebook. Elever som går Teknik får en ASUS ROG Strix G 16. Elever som går IT får en ASUS ExpertBook B54.

Vad gör man i Svenska 2 och Svenska 3?
I Svenska 2 lär man sig skriva akademiskt och man läser mycket litteraturhistoria. I Svenska 3 är det fortsatt mer akademiskt skrivande och man höjer nivån ytterligare, vilket är användbart för universitetsstudier. Dessutom innehåller kursen en del språkhistoria.

Hur länge har skolan funnits?
Vi startade upp i Norrköping under hösten 2003 och är det första Realgymnasiet i Sverige! 

Vad gör man under mentorstiden?
På mentorstiden läser man bland annat en kurs som heter Personlig utveckling och externa relationer. Sen pratar man också om vad som händer på skolan, och ibland bjuds det in föreläsare som pratar om något spännande.

Hur många elever går hos er?
Under vt-2023 har vi än så länge två årskurser med totalt 310 elever. I höst kommer en ny årskurs med fler elever 🤗

Kan man läsa språk hos er?
Hos oss läser eleverna svenska och engelska. Vi erbjuder i mån av intresse språk som IV-val