Här hittar du information om planerade aktiviteter - Realgymnasiet Sundbyberg

Torsdag 28 april kl. 18:00 till 20:00 är du som går i åk 8 & 9 samt vårdnadshavare hjärtligt välkomna till en informationskväll. 

Du som ska välja till gymnasiet får då möjlighet att få mer information om Realgymnasiets nya skola i Sundbyberg och våra utbildningar. Vi ser fram emot att träffa dig! Vi bjuder på fika.


Tid: Torsdag 28 april kl. 18:00 till 20:00
Plats: Quality Hotel Friends. hotellet ligger vägg i vägg med Mall of Scandinavia klicka här för vägbeskrivning


Fyll i formulären så skickar vi inbjudan och mer information. Här är länken


Utbildningarna vi erbjuder i Sundbyberg är:

- Sällskapsdjur & Djursjukvård
- Ridning
- Trav
- Hund
- Naturturism


Klicka här för mer information om kvällen


Plats Quality Hotel Friends Tid 28 april 2022 18:00 - 28 april 2022 20:00

Prova-på dagar från den 5 till den 8 maj 2022


Går du i gymnasietankar och funderar på hur det är att vara elev på Realgymnasiets nya skola i Sundbyberg? 

Vi vet att det bästa sättet att lära känna vår skola och våra utbildningar är att vara med på en prova-på dag. Under en prova-på dag kommer du som elev få uppleva hur det är att vara elev hos oss. 

Datum för prova på dagar
Våra prova-på dagar är planerade mellan torsdag den 5 maj till söndag den 8 maj. Vi kommer publicera mer information under den här länken snart.

 

Fyll i formulären här nedan, vi kommer skicka inbjudningar och information om prova-på dagarna och ev. ändringar på grund av pandemin.

klicka här för att att fylla i formulärenPlats Tid 5 maj 2022 08:40 - 8 maj 2022 20:40


Följ med oss till Skansen där vi alla kommer få prova på yrket som djurvårdare.

Ni som läser utbildningen Sällskapsdjur & Djursjukvård eller utbildningen Hund kommer vara behöriga Djurvårdare efter att ni har tagit studenten hos oss. Syftet med den här dagen är att ni kommer få prova på yrket som Djurvårdare på Skansen.

Datum: Torsdag 5 maj kl 16:30 - 18:30
Plats: Skansen, vi samlas vid Huvudentrén, För karta och vägbeskrivning klicka här

Ni kommer få höra mer om hur det är att arbeta med alla djuren som finns på Skansen och får prova berikning och se träning av både vilda och tama djur.

Skansens personal kommer ta med oss i en "Djurvårdares skor" Vi kommer få en specialvisning efter stängning där vi kommer berätta allt om utbildningarna Sällskapsdjur & Djursjukvård och Hund.

 

Anmäl dig med ett sms till 0766-27 43 76. Skriv namn, vilken utbildning du vill prova på och vilken stad. T.ex. Erik Axelsson, Sällskapsdjur & Djursjukvård, Sundbyberg


Vill du få mer information och en personlig inbjudan till prova på dagen? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig. Här är länkenPlats Samling vid Skansen Tid 5 maj 2022 16:30 - 5 maj 2022 18:30

Vad sägs om att vara ute och paddla kajak och laga mat ute i det fria samt få en inblick i yrket naturguide?


Datum: Lördag 14 maj kl. 09:00 – 17:00
Plats: Samling vid Gullmarsplan, sen åker vi gemensamt i minibussar till Askfatshamnen på Dalarö. Vi kommer utgå från Dalarö Kajak, klicka här för karta och vägbeskrivning. 

Vi kommer ute på sjön några timmar och laga vår lunch ute i naturen. Vi har en naturguide med oss som kommer berätta om hans arbete samt en av våra lärare, de kommer paddla med er och vara ansvariga under dagen.

Skolan ordnar med all utrustning som kajak och flytvästar. För dig som deltar kostar detta ingenting, det är gratis.

En av inriktningarna ni får välja när ni läser utbildningen Naturturism är naturguidning, därmed kommer vi vara ute i naturen och paddla den här dagen.

Tips på packning i din ryggsäck:

  • Torra kläder och skor om du ramlar i vattnet
  • En varm tröja eller jacka
  • Sandaler 
  • Regnkläder, om vädergudarna inte är med oss
  • Badkläder 
  • Handduk 
  • Keps eller solhatt 
  • En flaska vatten 

 

Anmälan Anmäl dig med ett sms till 0766-27 43 76. Skriv namn, vilken utbildning du vill prova på och vilken stad. T.ex. Erik Axelsson, Naturturism, Sundbyberg.


Vill du få mer information och en personlig inbjudan till prova på dagen? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig. Här är länkenPlats Information om plats kommer snart Tid 14 maj 2022 12:00 - 14 maj 2022 17:00


Följ med oss och besök Solvallas travskola och få höra mer om utbildningen Ridning och Trav 

Under dagen kommer du få en rundvandring "behind the scenes" på Travskolan, du kommer få träffa våra lärare och även få testa att köra de riktiga travhästarna!

Visst låter detta spännande? 

Tid: Söndag den 15 maj kl. 13:00 - 15:00
Plats: Travskolan på Solvalla, klicka här för karta och vägbeskrivning

Viktigt
Se bara till att klä er för en dag utomhus. Sen hoppas vi att vädrets makter är med oss.

 

Anmäl dig med ett sms till 0766-27 43 76. Skriv namn, vilken utbildning du vill prova på och vilken stad. T.ex. Erik Axelsson, Trav, Sundbyberg


Vill du få mer information och en personlig inbjudan till prova på dagen? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig. Här är länken
Plats Travskolan på Solvalla Tid 15 maj 2022 13:00 - 15 maj 2022 15:00

Nu när det är dags för ditt gymnasieval och omval, kan det komma upp en hel del frågor och funderingar. Ett gymnasieval kan kännas som ett stort beslut och det är det.

Mitt namn är Wiggo och jag arbetar på Realgymnasiet för att hjälpa dig att känna om Realgymnasiet är det rätta valet för dig.

Ta kontakt med mig så hjälper jag dig med just ditt gymnasieval!

Har du fyllt i intresseanmälan hos oss? Vi kommer skicka personliga inbjudningar via sms till alla som fyller i intresseanmälan, det gäller inbjudningar till bl.a. att skugga en elev, prova på-dagar och öppet hus

Här är länken


Wilfredo Vigorena
0766-27 43 76
wilfredo.vigorena@realgymnasiet.se