Skolfakta

Skollunch: När du går på Realgymnasiet handlar du din lunch på någon av de många restauranger vi har avtal med. Det finns alltid flera olika alternativ att välja på. OBS! Får ni problem med matkortet är det viktigt att ni kontaktar utgivaren Elevekortet direkt. De löser samtliga problem via telefon. Du når dem på: 08-681 8100

Busskort och resor: Samtliga elever på Realgymnasiet i Stockholm får ett eget busskort. De resor som sker i samband med utbildningen, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Skoldator: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Elevhälsa: Elevhälsoteamet (EHT) jobbar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig.

Vi har specialpedagoger, skolsköterska och kurator på skolan alla dagar i veckan. Vi har också tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Alla dessa ingår tillsammans med mentor och rektor i skolans elevhälsoteam.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd.

SYV: Vår centrala studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna om du har något du undrar över, oavsett var i landet du bor. Fråga henne om allt som rör gymnasievalet, våra utbildningar, behörigheter till vidare studier och arbetsmarknaden. Här hittar du hennes kontaktuppgifter.

Frånvaro- sjukanmälan: Frånvaro- och sjukanmälan görs via vår lärplattform Canvas. Länk finns på "Idag-sidan" i Canvas.

Är du vårdnadshavare gör så här: 

Du loggar in genom att gå till din webbläsare på telefonen/datorn och skriver http://login.realgymnasiet.se/  Du loggar in med personnummer och BankID. (spara gärna länken för att slippa gå in här.)

Så här ser knappen för frånvaroanmälan ut när du är inne i Canvas på Idagsidan.