Kommande aktiviteter

Följ med på en skoldag på Realgymnasiet i Växjö i höst!

Vill du se hur en vanlig dag på Realgymnasiet kan se ut? Då är du välkommen att "skugga" en elev under en dag. Du följer med på lektionerna och vi bjuder dig på lunch. Beroende på vilken utbildning du är intresserad av får du följa med ut på de fördjupningsspecifika aktiviteterna. Du kommer också få möjlighet att träffa personalen på skolan och ställa frågor.

Låter det intressant? Kontakta vår kommunikatör Jacob.
E-post: jacob.nygren@realgymnasiet.se
Mobil: 072-981 15 79

Plats Regementsgatan 9, 352 36 Växjö Tid 4 september 2023 08:00 - 22 december 2023 14:00

Boka en personlig rundvandring på Realgymnasiet Växjö i höst! 

Ta med dig en kompis, förälder eller ett syskon och bli rundvisad i våra lokaler. Du får titta på våra djur och träffa personalen på skolan, och har möjlighet att ställa frågor i lugn och ro. Rundvandringen kan göras både dagtid och kvällstid. 

Är du intresserad? Kontakta vår kommunikatör Jacob.
E-post: jacob.nygren@realgymnasiet.se
Mobil: 072-981 15 79.

Plats Regementsgatan 9, 352 36 Växjö Tid 4 september 2023 14:00 - 22 december 2023 16:00

Vi ses på Yrkesdagen i Växjö 17-18 oktober! 

Yrkesdagen Kronoberg är länets största yrkesmässa för elever. Här får besökarna uppleva olika branscher, testa yrken och få koll på utbildningar. 

Vi kommer hålla till på plan 2 på Konserthuset i Växjö.

Läs mer på: https://yrkesdagen.se/

Plats Konserthuset Växjö Tid 17 oktober 2023 08:00 - 18 oktober 2023 16:00

Välkommen på Öppet hus på Realgymnasiet i Växjö!

Lördagen den 21 oktober bjuder vi in dig att besöka vår skola. Kom in och gå runt i våra fina lokaler, träffa våra djur och få information om naturbruksprogrammet. Här har du möjlighet att ställa frågor om utbildningen och din framtid efter gymnasiet i lugn och ro. 

Vi bjuder på kaffe och fika.

Tid: Lördag den 21 oktober kl. 10.00-13.00
Plats: Realgymnasiet, Regementsgatan 9 i Växjö. Vi finns i två lokaler - Lokstallet och Magasinet. 

I Växjö erbjuder vi utbildningarna Naturturism, Ridning, Hund och Sällskapsdjur & Djursjukvård.

Plats Regementsgatan 9, 352 36 Växjö (Lokstallet) Tid 21 oktober 2023 10:00 - 21 oktober 2023 13:00

Välkommen att prova på Naturturism på höstlovet! 

På prova på-dagen kommer du att få testa på MTB-teknik (mountainbike) och terrängåkning med vår Naturturism-lärare Jonathan. Det blir dessutom utomhusmatlagning över öppen eld samt efterrätt. Vi hoppas på en härlig dag ute i det fria och du kommer få möjlighet att ställa frågor om utbildningen och vår skola.

Låter det intressant? Gör en intresseanmälan till prova på-dagen genom att mejla jacob.nygren@realgymnasiet.se eller skicka sms på 072-981 15 79.
Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Skriv för- och efternamn samt vilken årskurs du går i.

Fördjupningen Naturturism är utbildningen för dig som vill utveckla dina kunskaper inom naturturism, äventyr och ledarskap! När du läser naturturism hos oss blir du attraktiv för en mängd roller i en spännande framtidsbransch. Utbildningen ger dig möjlighet till många olika certifieringar, bland annat för skidlärare, klätterinstruktör, kajakledare, MTB och livräddning.

Plats Regementsgatan 9, 352 36 Växjö Tid 31 oktober 2023 08:00 - 31 oktober 2023 14:00

Välkommen att prova på Ridning på höstlovet! 

På prova på-dagen kommer du att tillsammans med vår profillärare Anna få åka till Växjöortens Fältrittklubb och se hur en profildag kan se ut i stallet. Det blir ridning, teori och hästhantering under dagen och du kommer också få möjlighet att ställa frågor om skolan och utbildningen. Vi hoppas på en härlig dag och vi bjuder självklart på lunch!

Låter det intressant? Gör en intresseanmälan till prova på-dagen senast 25 oktober genom att mejla jacob.nygren@realgymnasiet.se eller skicka sms på 072-981 15 79.
Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Skriv med din längd, vad du har för hästerfarenhet, för- och efternamn samt vilken årskurs du går i.

Fördjupningen Ridning är för dig som vill arbeta med hästar i framtiden. När du läser Ridning hos oss får du en bred utbildning som gör dig eftertraktad även utanför Sveriges gränser. Under dina år hos oss får du stor tillgång till hästar och stall, och utvecklas i bland annat hoppning, dressyr, hästkunskap och ledarskap. Våra välutbildade hästlärare arbetar nära branschen vilket ger dig en mycket aktuell utbildning med bas i vetenskaplig grund. 

Plats Växjöortens Fältrittklubb Tid 31 oktober 2023 08:00 - 31 oktober 2023 14:00

Välkommen att prova på Hund samt Sällskapsdjur & Djursjukvård på höstlovet! 

På prova på-dagen kommer du att tillsammans med våra profillärare Cate och Linda få sköta om skolans djur i djurrummet. Därefter kommer vi gå över till vår hundavdelning och titta på hur vi jobbar där, och till sist blir det lite teori. Vi hoppas på en härlig dag där du får se hur en skoldag på Realgymnasiet i Växjö kan se ut. Vi bjuder självklart på lunch!

Låter det intressant? Gör en intresseanmälan till prova på-dagen genom att mejla jacob.nygren@realgymnasiet.se eller skicka sms på 072-981 15 79.
Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Skriv för- och efternamn samt vilken årskurs du går i.

Fördjupningen Hund är för dig som är intresserad av att arbeta med djur och fram för allt hundar. Hundbranschen är en starkt växande marknad och under din utbildning får du fördjupade kunskaper om hundars beteende, hantering, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Vi samarbetar med marknadsledande aktörer, bland annat Arken Zoo och Dogman. Vi har också internationella samarbeten och erbjuder dig som elev möjlighet till internationell APL i Sydafrika och på Irland. 

Fördjupningen Sällskapsdjur & Djursjukvård är utbildningen för dig som har ett stort intresse för djur. Här får du lära dig att sköta, vårda, hantera och utfodra olika djurarter – på skolans egen djuravdelning och i nära samarbete med branschen. Service och bemötande genomsyrar utbildningen och du kommer att möta djur och människor inom exempelvis zoohandel och djursjukvård. 

Våra utbildningar sker i nära samarbete med branschen och du får ett försprång ut på arbetsmarknaden genom att du avlägger examen inom Grundkurs för läkemedelshantering för smådjur. Med den blir du djurvårdare på nivå 2 vilket innebär att du är behörig av Jordbruksverket att hantera läkemedel samt ge injektioner, en examen som gör dig efterfrågad hos de flesta kliniker idag.

Plats Realgymnasiet Växjö Tid 31 oktober 2023 08:00 - 31 oktober 2023 14:00

Öppet hus på Realgymnasiet i Växjö! 

Den 25 november mellan klockan 10-15 bjuder vi in dig till öppet hus på skolan. Mer information kommer inom kort.

Välkommen på Öppet hus på Realgymnasiet i Växjö!

Lördagen den 25 november bjuder vi in dig att besöka vår skola. Kom in och gå runt i våra fina lokaler, träffa våra djur och få information om naturbruksprogrammet. Här har du möjlighet att ställa frågor om utbildningen och din framtid efter gymnasiet i lugn och ro. 

Vi bjuder på kaffe och fika.

Tid: Lördag den 25 november kl. 10.00-15.00.
Plats: Realgymnasiet, Regementsgatan 9 i Växjö. Vi finns i två lokaler - Lokstallet och Magasinet.

I Växjö erbjuder vi utbildningarna Naturturism, Ridning, Hund och Sällskapsdjur & Djursjukvård.

Plats Regementsgatan 9, 352 36 Växjö Tid 25 november 2023 10:00 - 25 november 2023 15:00

MISSA INGENTING!

Är du intresserad av oss och vill få SMS-utskick med en personlig inbjudan till våra aktiviteter så som öppet hus, prova-på-dagar och VIP-kvällar?

Klicka på länken och fyll i formuläret så återkommer vi till dig!