Kommande aktiviteter i Växjö

Få en personlig rundvandring på Realgymnasiet i Växjö! 🐾

Boka in en personlig rundvandring på skolan och träffa elever, lärare och våra djur. Vi går igenom båda våra byggnader (Magasinet och Lokstallet) och du har möjlighet att ställa frågor om skolan och våra fördjupningar. Tiden för besöket sker efter överenskommelse (även kvällstid) och det går bra att ta med familj och vänner.

Låter det intressant? Kontakta vår kommunikatör Jacob.

Plats Regementsgatan 9, Växjö Tid 29 januari 2024 08:00 - 30 april 2024 19:00

Följ med under en skoldag på Realgymnasiet i Växjö! 👨‍🏫

Vill du se hur en vanlig dag på Realgymnasiet kan se ut? Då är du välkommen att "skugga" en elev under en dag. Du följer med på lektionerna och vi bjuder dig på lunch. Beroende på vilken utbildning du är intresserad av får du följa med ut på de fördjupningsspecifika aktiviteterna. Du kommer också få möjlighet att träffa personalen på skolan och ställa frågor.

Låter det intressant? Kontakta vår kommunikatör Jacob.
Mobil: 072-981 15 79

Plats Regementsgatan 9, 352 36 Växjö Tid 26 februari 2024 08:00 - 30 april 2024 14:00

Testa på hur det är att plugga Ridning!

Den 19 mars välkomnar vi högstadieelever att testa på vår fördjupning Ridning. Vi samlas på skolan vid klockan 08.00 och därefter åker vi taxibuss till Växjöortens Fältrittklubb precis som våra elever gör. Under dagen blir det rundvandring på ridklubben, hästhantering, ridning samt teori. Vi kommer äta lunch på restaurangen MK Catering precis som våra elever gör, och därefter åker vi till skolan. Dagen avslutas med gemensam fika för alla som provat på och det blir allmän information om skolan, hur ansökningsprocessen går till och vad man kan jobba med i framtiden.

Anmäl dig senast 13 mars kl. 15.00.

Obs! Glöm ej att fylla i frågan kring längd och hästerfarenhet om du är intresserad av att testa på Ridning.

Datum: 19 mars kl. 9-14
Plats: Samling vid vår byggnad Lokstallet (tegelbyggnad) på Regementsgatan 9 i Växjö

E-post: jacob.nygren@realgymnasiet.se

Plats Regementsgatan 9 i Växjö/Växjöortens Fältrittklubb Tid 19 mars 2024 08:00 - 19 mars 2024 14:00

Testa på hur det är att plugga Naturturism!

Den 19 mars välkomnar vi högstadieelever att testa på vår fördjupning Naturturism. Dagen börjar på skolan med frukost och kort information, och efter det kommer vi gå vidare till Idrottshuset för att testa på inomhusklättring. Nivån på klättringen kommer att anpassas så att både ovana och vana klättrare får en rolig dag. Vi kommer äta lunch på restaurangen MK Catering precis som våra elever gör. Dagen avslutas med gemensam fika för alla som provat på och det blir allmän information om skolan, hur ansökningsprocessen går till och vad man kan jobba med i framtiden.

E-post: jacob.nygren@realgymnasiet.se

Plats Regementsgatan 9 i Växjö/Idrottshuset i Växjö Tid 19 mars 2024 09:00 - 19 mars 2024 14:00

Testa på hur det är att plugga Sällskapsdjur & Djursjukvård och Hund!

Den 19 mars välkomnar vi högstadieelever att prova på våra två fördjupningar Sällskapsdjur & Djursjukvård samt Hund. Dagen börjar med frukost och kort introduktion, och därefter kommer vi gå in i skolans djur-rum. Där kommer man få testa på att sköta om och hantera djuren. Vi kommer äta lunch på restaurangen MK Catering precis som våra elever gör. Efter lunch går vi över till hundavdelningen och kika på hur vi arbetar där med exempelvis hälsoundersökningar och pälsvård. Dagen avslutas med gemensam fika för alla som provat på och det blir allmän information om skolan, hur ansökningsprocessen går till och vad man kan jobba med i framtiden.

Plats Regementsgatan 9 i Växjö Tid 19 mars 2024 09:00 - 19 mars 2024 14:00

Välkommen på Öppet Hus den 25 april!

Torsdagen den 25 april kl. 16-19 välkomnar Realgymnasiet Växjö högstadieelever och anhöriga att besöka vår skola. Vi håller till i två olika lokaler på Regementsgatan 9 i Växjö – en svart byggnad som kallas Magasinet och en röd tegelbyggnad som kallas Lokstallet. Under kvällen får du gå runt i våra byggnader, träffa elever och lärare, fika och dessutom hälsa på våra djur!

Här har du möjlighet att ställa frågor om utbildningen och din framtid efter gymnasiet i lugn och ro. Olika delar ur personalstyrkan kommer vara representerad för att du ska få så bra svar på dina frågor som möjligt.

Oavsett om du har bestämt dig för att söka till oss, är osäker eller vill titta för framtida val så är du varmt välkommen till oss.

Plats: Regementsgatan 9, 352 36 Växjö (Magasinet och Lokstallet)
Datum: Torsdag 25 april kl. 16-19 (drop-in)

I Växjö erbjuder vi fördjupningarna Naturturism, Ridning, Hund och Sällskapsdjur & Djursjukvård. För mer information om respektive fördjupning, se följande länk: Våra fördjupningar i Växjö.

Plats Regementsgatan 9, Växjö Tid 25 april 2024 16:00 - 25 april 2024 19:00

MISSA INGENTING!

Är du intresserad av oss och vill få SMS-utskick med en personlig inbjudan till våra aktiviteter så som öppet hus, prova-på-dagar och VIP-kvällar?

Klicka på länken och fyll i formuläret så återkommer vi till dig!