Skolfakta

Skollunch: När du går på Realgymnasiet äter du din skollunch på en skolrestaurang som ligger två minuters gångväg från skolan. Maten har betygsatts av våra elever och de säger att de är väldigt nöjda.

Busskort och resor: Realgymnasiet följer samma regler för busskort som gäller i kommunen. De resor som sker under exempelvis skoltid, till APL-plats eller andra ställen där du genomför din utbildning bekostas av skolan.

Datorer: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator.

Elevhälsa: Elevhälsoteamet jobbar förebyggande för att alla elever på skolan ska må bra. Teamet lyfter bland annat frågor som vikten av sömn, kost och motion för att du ska ha en bra hälsa och förutsättningarna att klara av skolarbetet. Ibland behöver man lite extra stöd och hjälp och då finns flera olika personer på skolan som kan stötta dig.

Vi har specialpedagog, skolsköterska, SYV och kurator på skolan. Vi har också tillgång till skolläkare och skolpsykolog. De ingår tillsammans med mentorer och skolledning i skolans elevhälsoteam.

SYV: På skolan finns en studie- och yrkesvägledare som gärna hjälper dig om du undrar över något. Fråga henne om allt som rör gymnasievalet, våra utbildningar, behörighet till vidare studier och arbetsmarknaden. Hör av dig till cristina.rodrigues@realgymnasiet.se.

Elevråd: Vill du påverka din skola och utbildning? Då kan du göra det på flera olika sätt, till exempel skapa egna grupper på skolan eller vara med i skolans elevråd.

Allergier: På grund av allergier bland elever och personal är det förbjudet med alla sorters nötter på skolan. Hit räknas även jordnötter.

Fånvaro- sjukanmälan: Frånvaro- och sjukanmälan sker via vår lärplattform Canvas. Länk finns på Idag-sidan. 

Är du vårdnadshavare gör så här: 

Du loggar in genom att gå till din webbläsare på telefonen/datorn och skriver http://login.realgymnasiet.se/  Du loggar in med personnummer och BankID. (spara gärna länken för att slippa gå in här.)

Så här ser knappen för frånvaroanmälan ut när du är inne i Canvas på Idagsidan.