Varför Real?

Mer än 87 procent av våra elever jobbar eller studerar inom ett halvår efter examen. Det är nästan 30 procent mer än motsvarande siffra för hela Sverige.

Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger dig en relevant och modern utbildning, goda nätverk både nationellt och internationellt och rätt branschcertifikat. På så sätt blir du attraktiv att anställa på arbetsmarknaden. Flera av våra partners erbjuder dig till och med jobbgaranti 6 månader efter utbildningen.

Detta tillsammans med behörighet till högskola och universitet gör att du får de bästa förutsättningarna i livet efter studenten. Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

* Från 2018, mäts sex månader efter examen. ** Från senaste mätningen 2015, mäts två år efter examen.

Det här får du

”Mentorsskap är en framgångsrik metod, skapad av oss på Realgymnasiet sedan 2003, som nu sprider sig inom den svenska skolan”. säger Jan Vikström, Grundare och koncernchef Lärande i Sverige.

Hos oss får du en mentor som coachar och ger dig stöd genom hela din studietid. Mentorn har en mycket viktig roll när det kommer till din kunskapsutveckling och stödjer i allra högsta grad dessutom din personliga utveckling. Det som gör våra mentorer speciella är att de inte själva undervisar eller sätter betyg, vilket är helt unikt. På så sätt får du stöd av en person som du kan ha en helt öppen dialog med. Mentorn kan hjälpa dig med allt från kursval, studieplanering/studiecoachning och praktikplats till din egen personliga utveckling och tankar om framtiden.

På Realgymnasiet får du öva på att ta initiativ och ansvar, omsätta idéer till handling, kommunicera och samarbeta. Du får också utveckla din nyfikenhet, självtillit, kreativitet och modet att ta risker. Oavsett om du i framtiden kommer jobba med djur, datorer eller studera vidare är det här förmågor du kommer att ha nytta av. Som elev på Realgymnasiet får du utmanas, utvecklas och lära känna dig själv.

Hos oss får du riktigt bra och varierad skolmat. Du äter på någon av de restauranger i stan som vi samarbetar med. På vissa skolor får eleverna matkort som gäller på utvalda restauranger, på andra skolor äter eleverna på en och samma restaurang men erbjuds alltid ett brett utbud av god och näringsrik mat, alltid med ett bredare utbud av luncher.

Att du ska utvecklas som person och lära dig nya saker under din skoltid är självklart för oss. Vi har höga förväntningar på att du ska uppnå bra skolresultat. Att vi tror på dig och din förmåga gör att du når längre. Eftersom vi följer upp resultaten noga vet vi att vi har en lyckad metod för lärande – och för dig.

Som elev på Realgymnasiet har du stora möjligheter att påverka din utbildning och arbetsmiljö. Vi är lyhörda och utvecklar gärna utbildningen och skolan utifrån dina idéer – i både stort och smått. Vi tror och hoppas att ditt inflytande även stärker relationen mellan dig och din lärare

På Realgymnasiet sker en stor del av din studietid mitt i verkligheten, på arbetsplatser i företag och organisationer. På så sätt får du inte bara insyn i branschen och arbetslivet, utan också ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. På alla våra utbildningar har du APL, arbetsplatsförlagt lärande, en till tre dagar i veckan.

Vi vet att lärarnas förmåga att undervisa, inspirera och motivera är den allra viktigaste faktorn för att du ska utvecklas under skoltiden och få nya kunskaper. Därför satsar vi på att ha riktigt bra lärare, som brinner för det de gör, delar dina intressen och tror på just din förmåga.

På alla Lärande i Sveriges skolor finns tillgång till elevhälsa. Tillsammans med skolans övriga personal arbetar elevhälsan för att skapa förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa. All personal som arbetar i elevhälsan har tystnadsplikt. Elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande men ibland krävs ett åtgärdande arbete.

Läs mer här

Under våra specialveckor jobbar du som läser någon av våra yrkesutbildningar intensivt med ett specifikt tema för att du ska lära dig lära dig på djupet. Specialveckorna genomförs cirka två gånger om året som ett samarbete mellan våra olika skolor. Det innebär att du kan få resa till en annan skola för att genomföra veckan tillsammans med elever på den skolan. På specialveckorna träffar du några av de främsta i din bransch och får på så sätt ta del av den senaste utvecklingen för att få rätt kunskaper framåt.

För dig som vill fördjupa dig extra inom ditt intresse finns möjlighet att läsa halva din utbildning som Lärling. Skillnaden är att du läser mer av utbildningen ute på en arbetsplats från år 2 eller 3. Du kan välja att läsa som Lärling på alla yrkesförberedande utbildningar förutom ProMeister Fordon och Nordic Choice Hotels, som redan från åk 1 är en lärlingsutbildning, samt Great Security - Säkerhetstekniker som är det från åk 2.

På Realgymnasiet jobbar vi för att skapa möjligheter för våra elever att vistas utomlands under sin utbildning. Vi arbetar främst med APL (arbetsplatsförlagt lärande) men även förberedande besök och utbyten har varit aktuellt. Många resor är inkluderade i olika projekt som blivit beviljade medel via Universitets och Högskolerådet så som Atlas, Erasmus och Athena.

Hos oss kan du välja att lägga till ett antal olika certifikat, beroende på din utbildning, för att komplettera din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ger ökade möjligheter till sommarjobb och jobb efter examen.

Digitala verktyg är en naturlig del av vår vardag. Du har tillgång till en egen dator och du arbetar i samma program och applikationer som branschen som du ska verka i gör. I Canvas, som är en del av din digitala lärmiljö, har du ditt skolarbete samlat och vi arbetar med Office365 som molnlösning.