Presentation av Marie Edbom, Lärare inom djurvård och administratör

20 juni 2022
Presentation av Marie Edbom, Lärare inom djurvård och administratör

Jag heter Marie Edbom, är 36 år och bor i Knivsta med sambo, två barn och hund, katt och kaniner. Jag har alltid haft ett stort intresse av djur och människor och kan idag kombinera dessa två saker i mitt yrke vilket är väldigt kul! 

Jag är utbildad inom etologi- och djurskydd vid Sveriges Lantbruksuniversitet och har vidare en masterutbildning inom etologi vid samma universitet. Jag har även en lärarutbildning från Karlstads Universitet och har tidigare jobbat vid flera gymnasieskolor inom djurvård. Inom dessa verksamheter har jag arbetat med allt från djurskötsel och djuransvar till utveckling, undervisning och marknadsföring. Innan jag började studera arbetade jag med såväl djur som med människor inom olika verksamheter och studerade även engelska på Göteborgs Universitet. Jag är även hundinstruktör och har arbetat en del med detta i egen regi samt ägnat mig åt styrelsearbete inom hundsektorn.

Efter att ha arbetat på Realgymnasiet i Liljeholmen under ett antal år gjorde jag ett uppehåll för en förstelärartjänst som fanns närmre hem. Men nu kommer jag med glädje tillbaka till Realgymnasiet eftersom jag uppskattar skolans koncept och den kompetens som finns inom verksamheten. 

Lärandes kvalitetsarbete stärker oss och det finns en trygg grund i koncernen. Därför är jag väldigt glad att ha fått möjlighet att komma tillbaka till Real och starta upp den nya skolan i Sundbyberg!

Jag ser fram emot att ta emot våra elever och att få bygga upp verksamheten tillsammans med dem och med vår engagerade lärarkår. Det ska bli spännande att se den nya skolan växa fram och att få se eleverna bli en del av det.