Stockholm

Öppna videospelaren

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Stockholm!

På Realgymnasiet använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt.
Om du scrollar ner på den här sidan hittar du massor av nyttig info om våra utbildningar och videos så du kan lära känna oss bättre!

Hos oss kan du läsa:
-Hund
-Ridning
-ProMeister Fordon
-Sällskapsdjur & Djursjukvård
-Nordic Choice Hotels
-Naturturism
-Hår- och makeupstylist


I det här klippet får du en överblick av vår skola:

Skolans lokaler i Liljeholmen

I våra fräscha lokaler finns alltifrån vanliga klassrum och uppehållsrum till djuravdelning och snygga salonger. Våra elever tycker att skolan är trygg och att den känns hemtrevlig. Det är precis så vi tycker att en skola ska vara.

I klippet nedan får du en rundtur! Följ med!

Personalen!

Sällskapsdjur och Djursjukvård!

Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla slag, det är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur. Service och bemötande genomsyrar utbildningen och är en viktig och spännande grund i yrket. Du kommer att möta djur och kunder i exempelvis zoohandel, djurpark och inom djursjukvården.
Vår utbildning ger dig även ett försprång ut på arbetsmarknaden genom att du får möjlighet att ta ett Zoohandelsintyg och erbjuds Grundkurs i läkemedelshantering (GKLH) "D9" för att få behörighet som djurvårdare på nivå 2.

Hund!

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och människor. Hundbranschen är en starkt växande marknad och hundägare lägger både tid och pengar på sin fyrbenta vän.
I vår utbildning får du fördjupade kunskaper om hundars beteende, hantering, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Du får utveckla praktiska färdigheter i nära samarbete med bransch. Under dina år hos oss utvecklas du personligen och tränar din serviceförmåga för att på bästa sätt kunna jobba professionellt. Efter 3 år hos oss blir du Djurvårdare med fördjupning Hund!

Vår utbildning ger dig dessutom ett försprång ut på arbetsmarknaden genom att du avlägger examen inom Grundkurs för läkemedelshantering (s.k. ”D9”) för smådjur. Med denna blir du djurvårdare på nivå 2 vilket innebär att du är behörig av Jordbruksverket att handha läkemedel samt ge injektioner. Med denna examen blir du efterfrågad hos de flesta kliniker idag.

Ridning!

På Ridning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Du kommer att få träffa ledande profiler inom olika delar av branschen som entreprenörer, tränare med flera som ger dig insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Hår- & Makeupstylist!

Välkommen till Sveriges STÖRSTA Hår- & Makeupstylist-utbildning! Hos oss kan du ta upp till 8 yrkesdiplom!
Vill du utveckla din kreativitet? På Hår- & Makeupstylist blir du en kunnig och professionell hantverkare, redo att arbeta med mode och stil inom skönhet. Kanske genom arbete i butik, i sociala medier eller i eget företag? Hos oss lär du dig direkt från kunnigt branschfolk. Du lär dig hårstyling, makeup, naglar, klädrådgivning, färg och form. Du tränar också på att ge bra kundservice och bemötande. Dina färdigheter testar du på modeller och kunder, till vardags samt vid speciella evenemang, tillställningar och i tävlingar.

Naturturism!

Brinner du för entreprenörskap, ledarskap och naturupplevelser? Vill du nyttja naturen som hållbar resurs och utveckla nya destinationer och upplevelser mot nationell och internationell marknad? Att utbilda dig mot naturturism innebär att du blir attraktiv i en framtidsbransch! Du får en bredd i att leda, guida och instruera människor inom olika naturupplevelser och äventyrsaktiviteter. Du fördjupar ditt ledarskap med diplomeringar inom t ex alpin skidåkning, klättring, paddling eller mountainbike. Du får möjlighet att gå STS reseledarutbildning i Alperna. Med en ny certifiering inom naturguidning blir du yrkesfärdig naturguide och attraktiv för en mängd roller inom den växande näringen.

ProMeister Fordon!

ProMeister Fordon är en unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. ProMeister är en del i Mekonomen Group, här ingår Mekonomen, MECA och Speedy m.fl. och en stor del av utbildningen sker i ProMeisters toppmoderna verkstäder. Du har också APL på produktionsverkstäder hos våra samarbetspartners. Detta är en utbildning i framkant där du blir eftertraktad i en framtidsbransch direkt efter examen. Och det bästa av allt, jobbgaranti. Detta är ingången till en fantastisk bransch i ständig utveckling.

Nordic Choice Hotels

Välkommen till en unik utbildning i sitt slag. Här får du som brinner för service och besöksnäringen vara i daglig drift på några av Sveriges största hotell. Denna lärlingsutbildning är utvecklad av Realgymnasiet tillsammans med Nordic Choice Hotels. Här kommer du tillsammans med din handledare coachas in i det som du tycker är roligast i den breda hotell- och turismbranschen. Och det bästa av allt, du är garanterad jobb i 6 månader efter godkänd gymnasieexamen.

Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Citat: Vi har funnits sedan 2009 och just nu går det cirka 700 elever på skolan.

Fakta Realgymnasiet Stockholm
Andel alumner i sysselsättning (arbete eller vidare studier):
Naturbruksprogrammet 98%
Hantverksprogrammet 92%
Promeister Fordon 100%