Välkommen till Realgymnasiet i Stockholm!

Vad kan du läsa i Stockholm?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Vi välkomnar vår nya och högt meriterade Stylistlärare Jenny!

15 mars 2023

Vårt stylistteam har fått ett starkt tillskott av kompetens och gott hjärta. Välrenommerade Jenny Uhlin har valt oss som första gymnasieskola att jobba på efter att ha lämnat flera år som lärare på Sveriges bästa vuxenutbildningar.

Vi välkomnar vår nya och högt meriterade Stylistlärare Jenny!

Välkommen till Realgymnasiet Jenny!

Kan du berätta om ditt tidigare arbetsliv och vad du har gjort innan du kom till Realgymnasiet?

På min tid fanns det ingen stylistlinje så jag valde floristlinjen. Jag valde den för att få utlopp för mitt kreativa sinne, där jag fick lära mig mer om färg och form men jag saknade ändå att få ta ut svängarna inom det estetiska skapandet. Efter gymnasiet jobbade jag som florist i ett år innan jag hittade mitt rätta yrke. 2007 utbildade jag mig till makeupartist och hårstylist på Mariart School of Makeup & Hair. En av de absolut bästa skolorna i Sverige inom makeup och hår. Sedan dess har jag tillägnat mitt yrkesliv till detta.  Efter min utbildning frilansade jag som makeupartist inom mode, visningar, plåtningar, tv, och filmproduktion i 15 år. Jag har även jobbat som maskör inom film. Parallellt med detta har jag jobbat som makeup och hårstylist lärare på Mariart. 


Jag har diplom och certifikat inom alla dessa områden och hela branschen är baserad på diplomen som du samlar på dig genom åren. Det är dock viktigt för eleverna att veta, att jobben får du ändå mest tack vare vitsorden från de jobben du har utfört (alltså rekommendationer och det dina kunder säger om dig till andra).  

Varför valde du att arbeta hos oss? 

Efter att ha jobbat som lärare på privatskolor och vuxenutbildning på komvux kände jag att gymnasieelever hade varit en annan utmaning. Det här är första gymnasieskolan som jag jobbar på. Tanken av att ansvara för och stötta yngre kändes spännande och mer utmanande.

Varför ville du bli lärare?

När jag var liten bodde jag ute på vischan och när jag lekte med mina yngre bröder och var jag alltid deras ”lärare”. Efter att jag har växt upp har jag insett att jag tycker att det är givande att se andra människor utvecklas, och att ta fram den kreativa sidan hos andra människor. Att få se hur de uttrycker sig i konstnärliga former. Jag tycker det är fantastiskt att eleverna idag får uttrycka sig konstnärligt redan på gymnasiet. Även om vi läste samma utbildningar var det mycket mer begränsat med kreativitet tidigare. Nu får eleverna visa upp en helt annan typ av intelligens och har möjlighet att få goda betyg genom att använda den sidan också.  

Vad tycker du är bäst med Realgymnasiet i Stockholm?

Jag har jobbat här i några månader nu och de förväntningarna jag hade om eleverna har uppfyllts vilket är jättekul. Eleverna är tuffa! De vet vad de vill och samtidigt prövar de en som lärare. Det är kul att step up!  

Kollegorna är nästan oväntat kärleksfulla och varma. De har varit inbjudande, måna om mig och väldigt öppna och raka. Jag skulle vilja kalla det en ”Hjärtlig miljö”.  

Hur skiljer sig den här denna arbetsplats mot de andra arbetsplatser du har varit på innan? 

Det är annorlunda utmaningar här med ungdomarna jämfört med den vuxna privata sektorn som jag har jobbat så mycket med tidigare. Här har jag märkt att vi jobbar i team och det mesta är redan skapat åt mig via teamet. Det extra jag lägger in av mig själv kan jag nu fokusera på eleverna istället. Det känns härligt!  

Vad är din vision för de elever som går på skolan? 

Jag önskade mig en klass som var lite klurig och det har jag verkligen fått, vilket är superkul. Nu ska jag bygga relationer med individerna och lyfta eleverna på det de är bra på. Jag vill hjälpa dem att nå sina personliga mål och samtidigt nå fram till eleverna på ett personligt plan, så att de kan ta fördel av mina erfarenheter och jag så att jag kan fortsätta utvecklas som pedagog tillsammans med dem. 

Arbetar ert Team med några projekt på skolan?

Jag har inte hunnit komma med i något projekt än, men ett viktigt personligt projekt som jag har vid sidan om utbildningen på skolan är att vi har fokus på hur vi (eleverna) ska behandla varandra. Även hur vi ska behandla andra med vissa svårigheter samt att vi får eleverna att ta med sig de goda vanorna de lär sig till arbetslivet där de sprider god sed mot andra i branschen.   

Vad är det som driver dig, var hittar du ditt bränsle?  

Jag hittar det när jag ser elever som jag har jobbat med att växa. När jag utbytt glädje med en jag har jobbat med och vet att jag har fått hjälpa en annan människa att lyckats med sina mål. Det är mycket därför jag har en kärlek för kluriga grupper och personer. Det ger mig extra energi när jag har lyckats nå och hjälpa dem personerna, med sina framgångar.  

Tack Jenny! Det är jättekul att få ha dig som lärare på vår skola. Vi hoppas att du kommer att trivas länge hos oss.  

En bild som visar person, kvinna, utomhus Automatiskt genererad beskrivning

FAKTA : 

Hårstylist 

Makeupartist 

Maskör