Växjö

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Växjö!

Det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. På Realgymnasiet i Växjö kan du inom Naturbruksprogrammet läsa Sällskapsdjur & Djursjukvård, Hund, Ridning och Naturturism.

Realgymnasiet i Växjö startade hösten 2021. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär. Här får du lära tillsammans med andra som delar dina intressen – klasskompisar, lärare och yrkesaktiva. Du kan välja att jobba direkt efter studierna eller studera vidare.

Varje vecka har du så kallad profildag. Då läser du bara ämnen som berör din inriktning. På alla våra utbildningar har du också APL, arbetsplatsförlagt lärande, en till tre dagar i veckan från och med vårterminen i år 1.

Varje vecka har du så kallad profildag. Då läser du bara ämnen som berör din inriktning. Studerar du Ridning läser du ämnen som berör hästkunskap samt är ute i stallet och rider. Studerar du Sällskapsdjur & Djursjukvård är du bland djuren på skolan och läser du Naturturism är det natur och äventyr som gäller.

Hos oss kan du få ett antal olika diplomeringar och intyg, beroende på din utbildning, för att komplettera din examen. De är välkända i branschen och ger ökade möjligheter till sommarjobb och jobb efter examen.

Våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på uttalade behov i svenska tillväxtbranscher.

Utbildningarna genomförs i nära samarbete med yrkesaktiva inom varje bransch och du som elev får uppleva det riktiga arbetslivet redan under skoltiden genom det arbetsplatsförlagda lärandet. På så sätt får du inte bara insyn i branschen och arbetslivet, utan också ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. På alla våra utbildningar har du APL, arbetsplatsförlagt lärande, en till tre dagar i veckan från och med vårterminen i år 1.

Välkommen att titta närmare på oss!

Liten, trivsam skola med ett öppet och flexibelt tankesätt som möjliggör elevernas utvecklingspotential. – Realgymnasiet i Växjö

Profildagar

Profildagen ger känslan av att vi bara går i skolan fyra dagar i veckan. Profildagen är så rolig att den inte känns som en skoldag!  – Elever på Realgymnasiet i Växjö

Vi har bra lärare. Vi är delaktiga i hur vi vill jobba med våra studier. Vi ges frihet under ansvar.

Elever på Realgymnasiet i Växjö

Håll dig uppdaterad