Göteborg

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 250 elever skolan. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär. Här får du lära tillsammans med andra – klasskompisar, lärare och yrkesaktiva – som delar dina intressen.

Våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. De genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan vi alltid möta nya krav som ställs och du som elev får uppleva det riktiga arbetslivet redan under skoltiden. Vi samarbetar därför med Universeum, Havets Hus, Bulycke Ridklubb, Billdals Ridklubb, Clarion Hotel Post, Nordic Choice Hotels bland många andra.

Jag vill att vår skola ska vara en plats där alla tillsammans inspirerar och motiverar varandra till att vilja lära sig mer. En skola som ligger steget före och har koll på den utveckling som finns i dagens samhälle.

Frank Eldh rektor i Göteborg

Våra utbildningar i Göteborg


Biträdande rektorn svarar på frågor

Jag heter Frank Eldh och jag är biträdande rektor på Realgymnasiet i Göteborg, i den här filmen vill jag svara på de vanligaste frågor som vi får om skolan, frågor som bl.a.

  • Vilka meritpoäng krävs det för att komma in?
  • Får man högskolebehörighet?
  • Är du stolt över att arbeta på din skola?
  • Får eleverna göra sin praktik utomlands?

Vill du veta mer om vår skola och våra utbildningar? Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig
Intresseanmälan 


/Frank


Vad gör en mentor hos oss?

Vi på Realgymnasiet berättar ofta om hur våra mentorer alltid finns där för att hjälpa våra elever.

Mentor Emil vill i den här filmen berätta hur han jobbar med våra elever.

”Som mentor jobbar jag för att alla elever ska trivas och klara av sin utbildning, vi mentorer finns tillgängliga för att prata om allt från motivation till vad som händer efter studenten”
Säger Emil Mattsson, mentor

Vill du att någon från skolan kontaktar dig för att svara på dina frågor? Fyll i intresseanmälan så hör vi av oss.
Intresseanmälan

Vill du utbilda dig till framtidens mekaniker och med garanterad anställning?

Vår utbildning ProMeister fordon är en lärlingsutbildning med jobbgaranti. ProMeister erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen. 

Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 6 000 mekaniker i branschen och öka antalet anställningsbara mekaniker. Mekonomen Group bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Hela verkstadsbranschen kommer att behöva omkring 6 000 nya medarbetare. Provanställningen gäller hos någon av Mekonomen Groups verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen och MECA


Vill du ha information om utbildningen ProMeister fordon? Fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig, intresseanmälan Vill du satsa på travsport?

Inom vår Hästutbildning kan du välja att specialisera dig mot Trav i samarbete med Åby travskola. 

Vill du veta mer om specialiseringen Trav eller anmäla ditt intresse? Klicka här!Vi punktar här nedan 5 anledningar till varför du ska välja Hotell och turismutbildningen på Realgymnasiet 

  • Du kommer göra din praktik på det morderna designhotellet Clarion Hotel Post i Göteborg
  • Framtidsbransch, här finns jobben!
  • Jobbgaranti, du är garanterad jobb i 6 månader efter godkänd gymnasieexamen!
  • Karriärmöjligheter. Det finns ca 80 yrken inom hotell & turism. Läs mer här: https://www.framtid.se/yrken/hotell-restaurang-turism
  • Hos oss kommer du lära dig spanska och kinesiska (mandarin) TOP 2 av mest talade språk i världen.