Helsingborg

Öppna videospelaren

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Helsingborg!

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Natur & Äventyr.

Starkt samarbete med branschen!
På Realgymnasiet får du en utbildning som grundar sig i verkligheten. Våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher och de genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. Vi samarbetar vi med några av länets främsta hästanläggningar, djurkliniker, hundcenter mfl, tex Helsingborg Brukshundklubb, Helsingborgs Ridskola, Skånes Djurpark och många fler. Förutom att ha lektioner på skolan är man som elev även ute på en arbetsplats någon dag i veckan. På så sätt får du testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter, perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten!

Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på Facebook och på Instagram

Realgymnasiet i Helsingborg startade hösten 2015 och ligger i ljusa, centrala lokaler ett stenkast från Knutpunkten.

Realgymnasiet är så bra därför att det är en mysig miljö inne i lokalerna, man har nära kontakt mer lärarna och det är alltid god stämning. Det bästa med min inriktning Sällskapsdjur & Djursjukvård är att man får mycket erfarenhet som förbereder en för arbetslivet. Vi får jobba praktiskt med det vi älskar och brinner för.

Moa Sävmark elev åk 2

Är du nyfiken på hur våra lokaler ser ut?

I Helsingborg har vi centrala lokaler anpassade till det grafiska inredningskonceptet som finns på alla våra skolor.

MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på den här länken till Intresseanmälan och fyll i dina uppgifter, så återkommer vi till dig!