Välkommen till Realgymnasiet i Uppsala!

Vad kan du läsa i Uppsala?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Hår- och makeupstylist - Vad kan eleverna göra efter studenten?

9 februari 2023

På våra yrkesprogram får eleverna färdigheter inom ett yrke, samtidigt som de erbjuds högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare direkt efter studenten. Här är några vägar som våra elever kan välja efter sin tid hos oss!

Hår- och makeupstylist - Vad kan eleverna göra efter studenten?

Direkt efter studenten

På Hår- & makeupstylist får eleverna arbeta kreativt med mode och skönhet. De lär sig grunderna inom hårstyling och makeup och hur de med olika tekniker och produktkunskap kan utföra stilbildande trender för nutid och andra tidsepoker. Vidare arbetar de med helheten och hur de genom makeup, hår och naglar kan skapa en look för varje tillfälle, tex för fotografering av mode eller reklam, brud och bröllop eller sminka i salong. Under studietiden har eleverna möjlighet till flera diplomeringar bland annat frans- och brynstylist, hårstylist fashion & media samt nagelterapeut.

Efter studenten kan eleverna börja arbeta direkt som bland annat makeupartist, hårstylist eller personal shopper. De kan även arbeta som till exempel manikyrist och nagelterapeut. Eleverna får dessutom en god kunskap om ett brett spektra av produkter och hur dessa bäst används, vilket gör eleverna väl lämpade att arbeta inom försäljning i butik eller som kosmetisk rådgivare. Vi har även ett samarbete med Åhléns som innebär att eleverna som utför sin APL hos dem blir garanterade en anställningsintervju efter studenten.

Plugga vidare

Alla elever har möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet. Med en sådan har eleverna möjlighet att studera vidare på flera program på högskola och universitet. För att ge våra elever ännu mer valmöjligheter så erbjuder vi dem även att läsa utökat med matematik 2a, samhällskunskap 1a2 samt historia 1a2. Efter studenten kan eleverna söka sig vidare till att plugga bland annat:

  • Arbetsterapeut
  • Jurist
  • Fysioterapeut
  • Logoped
  • Sjuksköterska
  • Psykolog
  • Lärare
  • Socionom
  • Polis


Vill du veta mer?

Om du vill läsa mer om Hår- & Makeupstylist så klicka på länken här: Länk till Hår- & Makeupstylist

Om du vill få information om alla aktiviteter som händer på Realgymnasiet i Uppsala så kan du lämna en intresseanmälan här: Länk till intresseanmälan

Vill du besöka vår salong? Klicka dig vidare här för att se prislistor och hur du bokar tid: Länk till Real Beauty