Trollhättan

Öppna videospelaren

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Trollhättan!

Vi vill ge dig en utbildning som grundar sig i verkligheten och ger dig förutsättningar att nå dit du vill. Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt! Hos oss får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Här kan du läsa Hund, Ridning, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism. Välkommen!

Starkt samarbete med branschen
Förutom att ha lektioner på skolan är du som elev även ute på en arbetsplats en stor del av din utbildning. På så sätt får du testa på hur det är att jobba i branschen och knyta kontakter, perfekt eftersom du får med dig en yrkesexamen när du tar studenten.

Vi samarbetar med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan du vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet. Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.

Vill du plugga vidare eller jobba direkt? Valet är ditt!

Du får en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Realgymnasiet i Trollhättan startade hösten 2019 och ligger i ljusa, centrala lokaler ett stenkast från centrum. På skolan går det för närvarande ca 100 elever. Idag finns Realgymnasiet på 20 orter i Sverige och till hösten startar vi upp på två orter till.

Fakta Realgymnasiet Trollhättan
Andel av av eleverna på vår skola uppger att de känner sig mycket trygga på skolan, 92%.
Andel av av eleverna som är mycket eller fullständigt nöjda med sin skola, 83%.

Intresserad av att läsa särskild högskolebehörighet med inriktning matematik eller samhällskunskap?

Nyfiken på vilka högskoleprogram du blir behörig till när du läst gymnasiet hos oss? Klicka på länken för svar!