Sundsvall

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till Realgymnasiet i Sundsvall

På Realgymnasiet får du en rolig och utvecklande studietid. Vi använder det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. För vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. På vår skola kan man läsa utbildningarna Ridning, Trav, Hund, Sällskapsdjur & Djursjukvård och Naturturism.

Anmäl dig till visning av vår nyhet: Hotell- och turismprogramet på Clarion Hotel

Hösten 2023 startar Realgymnasiet Sundsvall Hotell- och turismprogrammet som en lärlingsutbildning med jobbgaranti i samarbete med Nordic Choice Hotels. Måndagen den 28 november bjuder vi tillsammans in till visning, information och mingel på Clarion Hotel Sundsvall. Läs mer om hur du deltar under kommande aktiviteter.

- Vi ser att vi står stadiga efter tio år och att det är dags för ett till program, att det efterfrågats utifrån behov av Nordic Choice Hotels här i Sundsvall känns extra roligt. Sundsvall är en hotellstad och Realgymnasiets utbildningar i nära samarbete med bransch ger goda resultat där ungdomarna kommer ut i jobb direkt i mycket hög utsträckning, säger Anneli Harrvik rektor Realgymnasiet Sundsvall.

Hotell- och turismprogrammet driver Realgymnasiet i samarbete med Nordic Choice Hotels sedan tidigare på fyra orter: Göteborg, Linköping, Lund och Stockholm.

Vi erbjuder naturvetenskaplig fördjupning

Intresset för naturvetenskaplig fördjupning har varit stort och nu är vi igång med det som en nyhet för 2022.
Läs gärna mer om våra erbjudanden kring högskolebehörighet via denna länk.

Fakta Realgymnasiet Sundsvall
Andel behöriga lärare i de gymnasiegemensamma ämnena, 100%.
Andel elever med fullständig gymnasieexamen 2021, 97%
Andel av eleverna som uppger att de känner sig mycket trygga på skolan, 91%.

Starkt samarbete med branschen
Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. På så sätt får du de färdigheter som efterfrågas, samtidigt som du får insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer att ha nytta av hela livet. I våra utbildningar kan du välja att lägga till olika certifikat till din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ökar dina möjligheter att få arbete. Inom häst så samarbetar vi med, Timrå Hästsportförening, Bergsåkers Travet och Hästkliniken i Bergsåker.

Vi finns på Kyrkogatan 3 nära centralstationen och här får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå.