Välkommen till Realgymnasiet i Skövde

Vad kan du läsa i Skövde?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Han blir Realgymnasiets rektor

14 december 2022
Han blir Realgymnasiets rektor

Han blir rektor på nya Realgymnasiet i Skövde

Till höstterminens start 2023 slår vi upp portarna till Realgymnasiet i Skövde. Ny rektor blir Johan Danielsson som tillträder den nya tjänsten den 6 mars 2023. Johan kommer senast kommer från en högstadieskola i Töreboda där han arbetat som rektor. 

Vi tog kontakt med Johan för att ställa ett par frågor inför det nya uppdraget för på Realgymnasiet.

Hej Johan. Vad har du gjort tidigare?

Jag har haft rektorsroller men har också varit med och startat upp och byggt upp en skola. Ett uppdrag som jag trivdes med och kände stort engagemang för, min egen baby kan man säga. Majoriteten av mina verksamma år har varit i Stockholm men i samband med att jag bildade familj gick flyttlasset till Mariestad och jag har haft rollen som rektor på en högstadieskola i Töreboda. Jag är också föreläsare och konsult inom ledarskap, kommunikation, organisation och neuropsykiatri. I det uppdraget är jag verksam i hela Sverige.


Vad tror du att du kommer bidra med på Realgymnasiet?

I andra och i tidigare sammanhang har jag startat upp en skolenhet från grunden och drivit den som rektor. Det är en erfarenhet jag tycker är berikande. Att nu få möjlighet ta med mig den erfarenheten och göra det igen finner jag stor glädje i. 

Som rektor på en nystartad skola värdesätter jag, och förstår vikten av att kulturen genomsyras av en nybyggaranda som innebär en stolthet över skolenheten och en framtidstro kopplat till det skolan kan erbjuda. Lika viktigt är en tydligt utpräglad professionalism med en elevsyn som möter eleverna med stor dos värme och glädje och som alltid sätter eleven i första rummet. 

Skolan ska vara en plats för självförverkligande för elever och personal som får utveckla och utvecklas genom att alla varje dag tar ett steg närmre uppsatta mål, på kort såväl som på lång sikt.

Johan Danielsson Rektor Realgymnasiet i Skövde

Välkommen till Realgymnasiet, hoppas du ska trivas här hos oss!

Tack, jag ser mycket fram emot att få bli en del av Lärande. Att få delta i uppbyggnaden av Realgymnasiet i Skövde och förvalta och driva skolan ser jag som en ynnest. Jag är övertygad om att det för mig, personal såväl för elever kommer vara fyllt av glädje och goda erfarenheter.  

Vill du ställa en fråga till mig?

Johan Danielsson
Rektor

Telefonnr: 0729811582
Mail: johan.danielsson@realgymnasiet.se