Välkommen till Realgymnasiet i Örebro!

Vad kan du läsa i Örebro?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Förbered dig för framtiden med ett yrkesprogram på gymnasiet

22 september 2023

Att välja rätt gymnasieprogram är ett viktigt beslut i varje ung persons liv. Det är en tid då man börjar forma sin framtid och bygga grunden för karriären. Många unga står inför valet mellan olika program, och en av de mest givande vägarna att gå är att välja ett yrkesprogram på gymnasiet.

Förbered dig för framtiden med ett yrkesprogram på gymnasiet

Verklig förberedelse för arbetslivet

På Realgymnasiet fokuserar vi på praktisk utbildning och arbetslivserfarenhet, vilket ger våra elever en konkret grund att bygga på när de går ut i arbetslivet. Genom att kombinera klassrumsundervisning med praktisk träning får våra elever möjlighet att tillämpa sina kunskaper i verkliga situationer. Detta ger dem en fördel när de söker jobb och ger arbetsgivarna förtroende för deras förmåga att utföra uppgifter i verkligheten. 

En viktig fördel med att gå ett yrkesprogram på Realgymnasiet är möjligheten att bygga värdefulla kontakter och nätverk inom branschen redan under gymnasietiden. Våra elever har möjlighet att samarbeta med företag och organisationer inom sina områden, vilket ger dem insikt i branschen och möjlighet att skapa kontakter som kan vara ovärderliga när de söker jobb i framtiden.

På Realgymnasiet tror vi starkt på värdet av ett yrkesprogram på gymnasiet. Det ger eleverna möjlighet att förbereda sig för arbetslivet, utveckla specialiserad kompetens, utforska olika intressen och bygga värdefulla kontakter inom branschen. Om du är en ung person som står inför valet av gymnasieprogram, överväg att ta steget mot en spännande och givande framtid genom att välja ett yrkesprogram på Realgymnasiet. Vi är här för att hjälpa dig att nå dina mål och skapa en stark grund för din karriär. Välkommen till Realgymnasiet, där framtiden börjar redan idag.

Ett yrkesprogram innehåller även, som många inte tror, grundläggande högskolebehörighet. Dubbelt upp helt enkelt!