Våra utbildningar i Örebro

28 september 2020

Är det dags för ett år där förväntningar ska uppfyllas och drömmar skapas? Är det din tur att snart börja på gymnasiet och avsluta högstadiet? I den här artikeln berättar vi mer om vårt utbildningsutbud och vad man kan bli efter studier på Realgymnasiet.

Våra utbildningar i Örebro

På Realgymnasiet i Örebro finns Fordonsprogrammet och fyra olika programfördjupningar inom Naturbruksprogrammet. Du läser ett yrkesprogram som efter avslutad utbildning ger dig en yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet inom utbildningens 2500 poäng. Det finns även möjligheter att läsa en utökad studiegång för att få särskild behörighet till högskola och universitet. 

Utbildning: Ridning

På denna utbildning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Utbildning: Trav

Vill du satsa på travsport? Som en extra valmöjlighet inom vår utbildning Ridning kan du välja att specialisera dig mot trav på vår skola! Du läser Ridning på skolan och specialiserar dig mot trav. Du utbildar dig på travanläggningarna på vår ort och får på så vis de bästa förutsättningarna för en framtid i branschen.

Utbildning: Hund

Att arbeta med hundar innebär att du möter både hundar och hundägare. Här får du lära dig handleda och instruera människor i hur de bäst vårdar, sköter, tränar och hanterar sin hund. Du får också kunskaper om hundars beteende, hundraser, skötsel, friskvård och sjukdomar. Under dina år hos oss får du träna ditt ledarskap samt utveckla dina praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta professionellt med människans bästa vän.

Utbildning: Sällskapsdjur och Djursjukvård

Du får möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus, inte minst genom vårt samarbete med Evidensia. Hos oss får du sköta, vårda, hantera och utfodra djur av alla de slag. Du får också prova på jobb som djurvårdare i djurpark och zoohandel – med allt från djurskötsel till kundbemötande. Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur.

Utbildning: ProMeister Fordon

Här finner du en helt ny och unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. Du som har ett genuint intresse av fordonsteknik utmanas och utvecklas utifrån dina egna kunskaper. En stor del av utbildningen sker i ProMeisters toppmoderna verkstad, samtidigt som du också har praktik på produktionsverkstäder hos våra samarbetspartners. Med ProMeister Fordon får du en utbildning i framkant, där du som nyutexaminerad blir eftertraktad i en framtidsbransch.  

MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken