ProMeister Fordon

Personbil
Examen
Yrkesexamen

Utbildningen finns på följande orter

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Fordonsmekanik i toppmodern verkstad – nu med jobbgaranti

ProMeister Fordon är en helt ny och unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. Här får du som har ett genuint intresse av fordonsteknik utmanas och utvecklas utifrån dina egna kunskaper. ProMeister är en del i Mekonomen Group där bland annat verkstadskoncepten Mekonomen, MECA och Speedy ingår. En stor del av utbildningen sker i ProMeisters toppmoderna verkstad, samtidigt som du också har praktik på produktionsverkstäder hos våra samarbetspartners. Med ProMeister Fordon får du en utbildning i framkant, där du som nyutexaminerad blir eftertraktad i en framtidsbransch.

En lärlingsutbildning med jobbgaranti

ProMeister erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen.

Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 6 000 mekaniker i branschen och öka antalet anställningsbara mekaniker. Mekonomen Group bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Hela verkstadsbranschen kommer att behöva omkring 6 000 nya medarbetare. Provanställningen gäller hos någon av Mekonomen Groups verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen och MECA.

• Bromssystem

• Bilskadetekniker
  • Hydraulmekaniker
  • Fordonstekniker för alternativa drivmedel