Välkommen till Realgymnasiet i Nyköping!

Vad kan du läsa i Nyköping?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

APL på Irland på Nore Valley Park

6 september 2021

Johannes läser djurvård i år 2 och han är på APL på Irland! Här skriver han lite om första veckan och om skillnader när det gäller djurhållning etc. Att få en insikt i hur det är i andra länder gällande arbete, miljö och livet i allmänhet är en bra möjlighet som vi vill ge våra elever för framtiden! Här är Johannes egna ord!

Hej

Jag startar varje dag klockan 8:30 på morgonen, och min dag slutar oftast runt 17:00-17:30 med en lunchrast runt klockan 13:00. Jag har fått ansvaret att mata några lamm för hand, och dessa lamm matas just nu fyra gånger om dagen och tre av dem gör jag. En del av de mindre djuren som hålls inomhus har jag fått uppgiften att se efter och mata vissa dagar, de djuren som hålls där är kaniner, ankor, marsvin, hamstrar, höns, en minigris, och några lamm. En del av dem kan jag tycka bo i väldigt små områden, kaninerna har tyvärr inga hus som de kan gömma sig i, och deras föda består för det mesta av pellets med (vad jag tycker) för lite hö om dagen. Det är här som jag kan se skillnaderna mellan Irland och Sverige, jag ser hur lagarna inte är lika stränga över hur de bor och krav på deras välmående.

 

Överlag så är jag nöjd med min plats och familjen jag bor hos, de är trevliga och ser till att jag har det bra och får göra det jag vill (särskilt inom min fritid). Hittills har jag inte stött på några problem och jag tror inte att det kommer vara några problem för mig att hantera min tid här. Än har jag inte haft några problem med vad folket säger, en del personer har en starkare dialekt än andra och gör det svårt ibland att förstå vad de försöker säga, jag har även stött på nya ord som används inom området och inom Irland. Idag (2019-02-23) så har jag varit ledig från arbetet och åkte in till Kilkenny för att titta runt, jag har varit på ställen som till exempel ’Kilkenny Castle’ och ’St. Canice’s Cathedral’.

MvH

Johannes Welvestam