Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Upptäck världen med utlands-APL

10 augusti 2023

För många elever på Realgymnasiet finns möjlighet att delta i digitala projekt och åka utomlands på APL (arbetsplatsförlagt lärande). Eleverna skaffar sig nya kunskaper och erfarenheter samtidigt som de får en förståelse för nya kulturer och vässar sina branschkunskaper genom att få nya, globala perspektiv.

Upptäck världen med utlands-APL

Under pandemin har möjligheterna till APL utomlands satts på paus, men nu finns äntligen möjlighet att återigen åka utomlands. Inför resorna görs alltid en omfattande riskbedömning och kvalitetssäkring av aktuella APL-platser. Just nu befinner sig personal från Realgymnasiet i såväl Sydafrika som i Tyskland och på Irland vid anläggningar som vissa elever snart kommer att få möjlighet att besöka.

Pågående besök i Sydafrika

Anna Giljam Nilsson, rektor på Realgymnasiet i Gävle, befinner sig just nu i Sydafrika för att förbereda inför digitala projekt och kommande APL-resor.

Besök på APL-platser i Tyskland

Karin Sellergren, programansvarig för Ridning befinner sig just nu i Tyskland, där Realgymnasiet samarbetar med företagen Holsteiner Verband och Ostholt Eventing. Här har elever som läser hästutbildningen möjlighet att göra sin APL.

Holsteiner Verband är en av världens mest erkända hingstdepåer med seminstation, tävlings- och försäljningsverksamhet med hingstar av världsklass inom främst hoppsporten men även inom dressyr.

Ostholt Eventing drivs av den svenska landslagsryttaren och OS-silvermedaljören i fälttävlan Sara Algotsson Ostholt samt hennes man Frank Ostholt, också han fälttävlansryttare på högsta internationella nivå.