Med eget driv och sikte på målet

5 oktober 2021

Den som har eget driv och är målinriktad kommer att utvecklas på Realgymnasiet i Linköping. Om du dessutom är beredd att göra jobbet som krävs är belöningen examen och att du skapat riktigt bra förutsättningar för dig själv.

Med eget driv och sikte på målet

Vad kan man förvänta sig när man studerar på Realgymnasiet i Linköping?

Hos oss kan du maxa dina möjligheter. Vi ger dig de behörigheter du behöver för vidare studier på högskola eller universitet. Och yrkesexamen om det är bästa valet för dig. 

Här arbetar engagerade lärare och mentorer som har fullt fokus på dig och din utveckling. Tack vare formatet på skolan är de dagliga kontakterna mellan elever och personal täta. Det går inte att försvinna i mängden. På gott och ont kanske någon tycker. 

Du kan också förvänta dig riktigt bra sammanhållning, fräscha lokaler och att du kan kombinera ditt intresse med studier. 

Vår mission

”Vi vill ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden – och i framtiden"

Verktygen i verktygslådan

Vi är verktygen i verktygslådan. Lärare, mentorer och övrig personal på Realgymnasiet i Linköping är supervassa och kompetenta. Vi går till jobbet varje dag med sikte på att göra allt vi kan för att varje elev hos oss ska lyckas, nu och i framtiden.

Vi vet att var och en har olika förutsättningar att utgå ifrån, men med eget driv och målmedvetenhet kommer man långt. Lägg till insikten att det är du som behöver göra jobbet, och att du tar det ansvaret. Du är smart och använder verktygen som finns i verktygslådan. Ja, då blir du en vinnare! Vinnare i den bemärkelsen att du gjort ditt bästa och styrt mot dina uppsatta mål. Du får tre utvecklande år på gymnasiet och kommer uppleva massor av kul. 

Från dag ett

Utifrån elevens intresse, börjar vi redan från dag ett, att sträva mot att varje elev ska vara redo för vidare studier eller vara anställningsbar när de slutar hos oss. Oavsett vilket program man väljer. 

Vi har förväntningar, krav och mål som ska uppfyllas. Och i samarbete med eleven är det vårt jobb att göra det möjligt utifrån varje elevs förutsättningar. Vi tar det steg för steg. Och glädjande nog visar det sig att mer än 90 % av våra elever studerar vidare eller jobbar efter gymnasiet. 

Låter det som att det här kan passa dig?

Bra! Kom och träffa oss. Vi vill träffa dig! Under hösten har vi ett antal aktiviteter som du är välkommen till. Följ länken för mer info

Tycker du att det skulle vara bekvämt att få inbjudan till våra aktiviteter via sms?

Registrera dig här så får du inbjudningar via sms mellan varven.

Hoppas vi ses!