Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Du har gjort ett toppenval!

4 juni 2020

Så här års brukar vi bjuda in till vår traditionella välkomstkväll på skolan. I år får vi hitta andra sätt att få dig som valt Realgymnasiet i Linköping att lära känna oss.

Du har gjort ett toppenval!

För att de ungdomar som valt oss ska få en chans att träffa andra som gjort samma val brukar vi bjuda in till en välkomstkväll på vår skola. Då brukar man bli mottagen av våra mentorer, lärare och även elever som redan går på skolan. Under kvällen bjuds det på grill och chill, något som också tillhör traditionen. För oss är det oerhört spännande och kul att få ansikten på dem som kanske ska börja på vår skola. Det är en kväll brukar vara uppskattad av våra gäster också. I år är det annorlunda av kända skäl men vi tänkte ge några tips på hur du kan lära känna oss och skolan: 

Vi ligger i framkant

Positivt är att vi ligger långt framme i digitaliseringen inom Realgymnasierna i Sverige. Det gjorde att vi i princip över en natt kunde växla om från vanlig traditionell undervisning till digital undervisning när pandemin slog till. Canvas är plattformen som knyter ihop elever, lärare och vårdnadshavare och gör att vi kan bedriva skola med kvalité även på distans. Alla har vi vuxit och utvecklats i en rasande takt. Det har gått fantastiskt bra hela vägen. Hur starten av nästa läsår ser ut vet ingen i dagsläget men allt vi planerar för har en plan A, B och C. Vi kommer vara redo!

Våra lokaler

Alla våra Realgymnasier i Sverige följer en grafisk profil vilket gör att alla skolors lokaler påminner om varandra. Om du är nyfiken på hur de ser ut kan du ta en rundvandring här

Våra mentorer

Vi har en mentor per program och vi är väldigt stolta över deras arbetssätt. De sätter inga betyg och de håller inte i några lektioner. Deras jobb går till 100 % ut på att coacha, vägleda och vara något att kunna vända sig till. En av mentorerna heter Therese Thor, du kan läsa vad hon gillar mest med sitt jobb i en intervju vi gjort. 

Våra utbildningar

På Realgymnasiet i Linköping använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. Våra program innehåller olika inriktningar just för att det ska vara möjligt. Hos oss delar elever och lärare många gånger samma intresse. Det färgar av sig både i klassrummet och på rasterna, man har gemensamma samtalsämnen helt enkelt. 

Alltid på Realgymnasiet i Linköping

Ett enkelt sätt att lära känna oss är att följa oss på Facebook och Instagram. Där arbetar vi för att ge föräldrar och ungdomar och alla andra en känsla av hur det är att vara elev hos oss, hur det är att jobba på skolan och självklart ge en bild av våra utbildningar. På vår webb är målet att du ska få svar på de frågor du har. 

Digitala kanaler i all ära men du kanske vill prata med någon på riktigt. Det går också jättebra. Det går utmärkt att ringa eller maila för att ställa frågor till oss. Du kan be att få prata med rektor, lärare, elever eller mentor. Det är bara att du hör av dig så fixar vi till något bra utifrån vad du har för önskemål. 

Här hittar du våra kontaktuppgifter 

Återigen, varmt välkommen att höra av dig och framför allt till skolstarten i augusti om du har valt oss!

Hälsningar Realgymnasiet i Linköping