Välkommen till Realgymnasiet i Helsingborg!

Vad kan du läsa i Helsingborg?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Hon började sin REAL-resa i Sundsvall och är nu rektor på Realgymnasiet i Helsingborg

2 november 2022

Träffa vår rektor Kia Berg, hon var med och startade upp Realgymnasiet i Sundsvall 2011, nu elva år senare har hon landat här hos oss i Helsingborg.

Hon började sin REAL-resa i Sundsvall och är nu rektor på Realgymnasiet i Helsingborg

Hej Kia, nu har du varit rektor på Realgymnasiet i Helsingborg sedan i maj, hur trivs du på skolan?
-Jag trivs jättebra på skolan! Eftersom jag tidigare jobbat på Realgymnasiet i Sundsvall, så var det lite som att komma hem. Alla är så vänliga och samarbetsvilliga på vår skola och eleverna är fantastiska!

 

Vi är så nyfikna, kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?
-Jag är uppvuxen i Ludvika, pluggade till lärare och blev klar -94. Då träffade jag också barnens pappa, vi flyttade tillsammans till Sundsvall för att börja jobba och bilda familj. Sen har jag jobbat som lärare och coach, tills jag 2011 fick äran att starta Realgymnasiet i Sundsvall. Sedan dess har jag varit rektor inom både gymnasiet och Vuxenutbildningen, det är jätteroligt! Jag gillar att ha mycket att göra! Nu bor jag i Helsingborg sedan hösten 2021 och är så nöjd med att slippa snön!

 

Vad är det bästa med att vara rektor?
-Det allra bästa är att det alltid händer något nytt, det står aldrig stilla i skolan. Eleverna är ofta så nyfikna och gulliga, så de är trevliga att vara med. Just nu har jag hand om elevrådet på skolan, så därigenom träffar jag elever och får bland annat diskutera elevernas arbetsmiljö. Rektorsjobbet är både ett väldigt fritt och ett väldigt styrt arbete där man jobbar med deadlines, men man kan ändå styra sin kalender ganska mycket själv, det gillar jag! Att jobba med människor och lärande är det roligaste jag kan tänka mig!

 

Vilka drömmar har du med Realgymnasiet, både på kort och lång sikt?
-Jag drömmer om att få starta något nytt program på skolan, så vi får mer än Naturbruksprogrammet, det hade bland annat gett oss ett större utbud av kurser. Jag vill också att både elever och personal trivs så bra på skolan, så att man väljer att stanna kvar hos oss. Att få flytta till större lokaler och vara alla tillsammans under ett tak är också något jag drömmer om. Vi ska också jobba för att våra elever är väl förberedda för sina framtida yrken och att de har de bästa möjligheterna för att ta sin gymnasieexamen. På lång sikt är drömmen att alla känner till vår skola i Helsingborg, samt att de förstår hur bra och trevligt det är att gå här hos oss.

 

 

Tre snabba med Kia:

Favoritdjur: Katt

Favoritplats: Positano och min rosa soffa hemma

Favoritmat: Chili fried rice med kyckling

"Att jobba med människor och lärande är det roligaste jag kan tänka mig!"

Kia Berg, rektor på Realgymnasiet Helsingborg
Kia Berg, rektor på Realgymnasiet Helsingborg