Succé med ProMeister Fordon

25 januari 2022

Vill du utbilda dig till framtidens mekaniker och med garanterad anställning?

Succé med ProMeister Fordon

- Hösten 2021 startade vi utbildningen ProMeister Fordon i Göteborg. Vi har startat med en klass och intresset för utbildningen har varit stort och vi märker att intresset är stort även i år, vi är så stolta att erbjuda eleverna i Göteborgsregionen möjligheten att läsa den här utbildningen som bl.a. ger elever jobbgaranti, säger kommunikatören Wilfredo Vigorena 


Utbildning ProMeister fordon är en lärlingsutbildning med jobbgaranti. ProMeister erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen. 

Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 6 000 mekaniker i branschen och öka antalet anställningsbara mekaniker. Mekonomen Group bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Hela verkstadsbranschen kommer att behöva omkring 6 000 nya medarbetare. Provanställningen gäller hos någon av Mekonomen Groups verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen och MECA.

Fordonsläraren Helena Bjuvefors

Jag heter Helena och jobbar som fordonslärare på realgymnasiet i Göteborg. Innan jag började jobba som lärare jobbade jag som mekaniker på Scania. Där gjorde jag allt ifrån motorrenoveringar till att koppla in alkolås i lastbilarna.

Att jag gick vidare till att bli lärare var dels för att jag ville börja jobba med ungdomar, och att vara en bro mellan yrkesliv och skola. Jag fastnade för realgymnasiets upplägg av utbildningen då det är till stor del ett praktiskt yrke och det är ju en stor fördel att man läser sin utbildning som lärling. 

Det behövs fler tjejer i detta yrke och i klippet här nedan ser ni en intervju med en duktig mekaniker som heter Emilia Olausson

Körkortspaket

Vi på Realgymnasiet i Göteborg är så glada att vi kan erbjuda elever som läser ProMeister Fordon på Fordonsprogrammet möjlighet till att få ett körkortspaket. I paketet ingår följande moment: risk 1:an, risk 2:an och tre körlektioner. Körkortspaketet nyttjas en gång av elever under deras utbildning och det är såklart utanför skoltid. 


Rektorn har ordet

- Jag som rektor är så glad över att vi kan hjälpa våra elever med sina planer på att ta körkort. Detta är så klart en stor fördel för eleverna i med att de kommer bli ännu mer efterfrågade när det är dags att söka jobb, ett körkort kommer att stärka elevernas CV, säger Frank Eldh, rektor på Realgymnasiet i Göteborg.


Klicka här för att läsa mer om utbildningen ProMeister Fordon

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om våra utbildningar inom El- och energiprogrammet? kontakta oss, vi hjälper dig med alla dina frågor

Wilfredo Vigorena
Kommunikatör
0766-27 43 76
wilfredo.vigorena@realgymnasiet.se


MISSA INGENTING!

Vill du få en personlig inbjudan till våra aktiviteter på SMS? Vi kommer ha prova på-dagar för våra utbildningar, Q&A, öppet hus, m.m.

Klicka på länken och fyll i intresseanmälan så återkommer vi till dig!

Här är länken