Välkommen till Realgymnasiet i Gävle!

Vad kan du läsa i Gävle?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Vår pedagogiska grund

27 november 2023

Vi tror på ett aktivt lärande - elever som vill kan och vågar.

Vår pedagogiska grund

Vi jobbar för att du som elev ska utvecklas som person och lära dig nya saker under din studietid hos oss. Vi sätter varje elevs lärande i centrum och vi har höga förväntningar på att du ska uppnå bra skolresultat. 

Att vi tror på dig och din förmåga gör att du når längre och eftersom vi följer upp resultaten noga vet vi att vi har en lyckad metod för lärande – och för dig.

Vår pedagogiska grund är kärnan i vår verksamhet.

Johanna Lindström Wiik speciallärare/specialpedagog och förstelärare hjälper oss att bena upp vår pedagogiska grund och förklara den kortfattat.

Att lära för att lära kan låta självklart men får du koll på dig själv i din lärprocess blir processen mer effektiv och för mig är det att lära för att lära.

Att få lära sig nya saker i ett sammanhang för att förstå hur allt hänger ihop motiverar mer och här tycker jag att "på riktigt är viktigt" ska in.

Att lära i samarbete tycker jag personligen är viktigast då det är genom att höra och se hur andra gör som vi utvecklas mest. I alla ämnen, alla åldrar oavsett förkunskaper. 

Alla de här tre mynnar ut i att man lär sig för framtiden - till det framtida yrke som man går mot. 


Vår pedagogiska grund är i sig själv ganska självklar men att ha det konkretiserat som vi har är ganska bra för då påminns man om det och det blir visuellt - både som elev och som lärare.

Johanna Lindstöm Wiik Speciallärare/Specialpedagog och Förstelärare

På Realgymnasiet får du öva på att ta initiativ och ansvar, omsätta idéer till handling, kommunicera och samarbeta. 

Du får också utveckla din nyfikenhet, självtillit, kreativitet och modet att ta risker. Oavsett om du i framtiden kommer jobba med djur, datorer eller studera vidare är det här förmågor du kommer att ha nytta av. 

Som elev på Realgymnasiet får du utmanas, utvecklas och lära känna dig själv.