Välkommen till Realgymnasiet i Borås!

Vad kan du läsa i Borås?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

En resa värd att nämna

2 december 2021

Elin läste programfördjupningen Naturturism på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet. STS reseledarutbildning som erbjuds på utbildningen var något hon hade siktet på från början.

En resa värd att nämna

-Mitt mål var redan från början att gå STS-reseledarutbildning och att få jobba som reseledare eftersom de enligt mig är ett av de bästa företagen i branschen. Det var och är fortfarande en stor dröm, säger Elin.

 -När jag sedan efter slutgjord utbildning blev rekommenderad av STS, vilket betyder att jag fick jobb efter kursen, och att de rekommenderar mig till andra arbetsgivare så blev jag såklart jätteglad, fortsätter Elin.

Tyvärr så kom Covid-19 i vägen och Elin fick skjuta på sina planer om att jobba som reseledare men hon kommer att ta det vidare när det blir möjligt igen.

Ville plugga sitt intresse
Hur kom det sig att Elin valde att läsa på Realgymnasiet?

 -När jag var på gymnasiemässan fick jag syn på Realgymnasiets monter och började prata med elever som var extremt nöjda med utbildningen och detta gjorde mig oerhört intresserad. Jag var dessutom väldigt aktiv i friluftslivet på min fritid, så att plugga mitt intresse kunde jag inte tacka nej till. Jag ville plugga något som skulle göra mig glad att gå till skolan och det gjorde jag varje dag i tre år, fortsätter Elin.


Lärorik tid
Enligt Elin så var tiden i Österrike där utbildningen tog plats otroligt rolig och samtidigt utmanande.

-Jag är extremt tacksam att jag fick åka ner dit. Vi fick pröva på rollen som reseledare direkt och fick öva hela veckan på skarpa lägen. Vi var indelade i små grupper och samarbetade hela veckan som ett team för att guida resten av gruppen. Vi hade otroligt duktiga reseledare som kursansvariga och de hjälpte oss med allt men samtidigt så satte de oss på prov. Veckan var lång, intensiv men så otroligt rolig, avslutar Elin.

Om du vill veta mer om att läsa Naturturism på Realgymnasiet och få möjlighet att gå STS reseledarutbildning kontakta gärna programansvariga Johan Pallin och David Bechtel.

Johan Pallin: johan.pallin@realgymnasiet.se

David Bechtel: david.bechtel@realgymnasiet.se