Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning expanderar till Linköping

23 augusti 2019
Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning expanderar till Linköping


Hösten 2020 kommer Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning till Linköping. Inom branschen finns en fortsatt stor efterfrågan på personal. Därför har Lärande i Sverige, som driver Realgymnasiet, och Nordic Choice Hotels tagit saken i egna händer och startat en lärlingsutbildning som ger eleverna en jobbgaranti på sex månader efter avslutad examen. Utbildningen har funnits på Realgymnasiet i Stockholm sedan 2018. I höst startar den även i Göteborg och Lund där elevsöket har varit över all förväntan och nu har turen kommit till Realgymnasiet i Linköping. Utbildningen är ett efterlängtat tillskott på skolan.

-Det känns verkligen jätteroligt att vi äntligen får denna fantastiska utbildning. Att vi kan erbjuda våra elever en verklighetsförankrad hotellutbildning med en av de främsta i branschen som dessutom ger dem en jobbgaranti efter avslutad utbildning är verkligen något vi kan vara stolta över. Nu ser vi fram emot att välkomna våra nya elever till oss på Realgymnasiet i Linköping, säger Petra Comstedt, rektor på Realgymnasiet i Linköping.

Utbildningen är en lärlingsutbildning där alla elever dessutom har möjlighet att läsa högskolebehörighet. Eleverna genomför hotellutbildningen på Realgymnasiet i Linköping och som lärling på Quality Hotel The Box och på Quality Hotel Ekoxen i Linköping. I slutet av utbildningen kan eleven rikta sina studier mot önskad inriktning inom hotellbranschen. De garanteras även anställning på något av de hotellen som finns inom Nordic Choice Hotels.

Quality Hotel The Box, som även kallas ”the Wellbox, är ett av de nyare spahotellen i koncernen och ligger centralt beläget i Linköping. Quality Hotel Ekoxen är ett konferenshotell som också ligger centralt i Linköping och har under många år varit ett landmärke för stadens företag och den enskilde restauranggästen.

-Att hotell- och turismbranschen länge har haft, och kommer att ha, ett stort behov av utbildade och drivna medarbetare har vi upplevt länge. Nu kan vi, tillsammans med Realgymnasiet, verkligen göra något åt det och föra utvecklingen framåt på samma sätt som görs med Nordic Choice Hotels i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi kommer utbilda ett antal talanger som i förlängningen kommer att stärka Nordic Choice Hotels både i Linköping och andra delar av Norden. Slutförd utbildning med godkända betyg ger eleverna en jobbgaranti, på så sätt kan vi bidra till en bra start på yrkeslivet, i en fantastisk bransch, för ett stort antal unga människor, säger Jacob Corlin, hotelldirektör på Quality Hotel The Box.

-Quality Linköping i egenskap av Hotel Ekoxen och The box ser väldigt fram emot att starta en utbildning i en bransch som erbjuder så många spännande möjligheter och som expanderar stort i en redan växande stad som Linköping, säger Nicolas Facchin General Manager, Quality Hotel Ekoxen.