Julia och Arvid på Realgymnasiet i Stockholm tog brons i Gymnasie-SM

27 maj 2022

Den 21–22 maj arrangerades Gymnasie-SM på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Julia och Arvid som går på hotellutbildningen på Realgymnasiet tog brons-medalj i tävlingen.

Julia och Arvid på Realgymnasiet i Stockholm tog brons i Gymnasie-SM

Julia Jansson och Arvid Ölund representerade sin klass i finalen och tog SM-brons i grenen Hotell/Turism. Tävlingsuppgifterna bestod bland annat av planering av ett event, problemlösning och teoriprov.

-Helgen har varit stressig och vi har haft väldigt mycket nerver, men jag är så tacksam över denna upplevelse samt alla jag lärt känna. Har verkligen fått vänner för livet, säger Julia.

-Helgen har varit otroligt intensiv. Det har varit mycket att öva in men känslan under finalen var ren glädje, säger Arvid.

Elevernas lärare Kajsa Englund var väldigt stolt över sina elever.

-Det var tuffa delmoment och långa finaldagar i Grythyttan. Gemenskapen var underbar, alla elever från de olika skolorna umgicks, stöttade varandra och nätverkade. När det var dags för prisutdelning så var det inte konkurrenter som satt vid de vackert dukade långborden, det var kollegor och vänner. Att få vinna brons bland alla dessa människor kändes fantastiskt, ett bevis på hårt arbete och dedikation såklart. Det var härligt att få höra det hjärtliga jublet från alla i salen, säger Kajsa Englund, lärare på hotellutbildningen.

Finalisterna på hotell/turism
Realgymnasiet, Stockholm, Drottning Blankas Gymnasieskola, Helsingborg Ekbackeskolan, Osby, Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby, De Geergymnasiet, Norrköping, Aniaregymnasiet, Göteborg.

Fakta om Gymnasie-SM
Gymnasie-SM är Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling där unga talanger i årskurs 3 får chansen att visa sina färdigheter i grenarna Hotell och turism, Servering samt Kök. Tävlingen arrangeras av besöksnäringens yrkesförbund Visita. Mer information om tävlingen finns att läsa på: Världensjobb.se

Tycker du också att hotellbranschen verkar spännande?
Funderar du på en karriär inom besöksnäringen? Välkommen att kontakta oss på Hotellutbildningen. Här hittar du mer information om oss.