Framgångsrikt APL-samarbete mellan Realgymnasiet och Arken Zoo

16 februari 2022

Det nya samarbetet mellan Realgymnasiet och Arken Zoo har blivit en succé. Fler och fler lokala Arken Zoo-butiker ansluter sig nu till det framgångsrika nationella samarbetet där elever inom Naturbruksprogrammet, fördjupning Sällskapsdjur & Djursjukvård samt Hund erbjuds APL (arbetsplatsförlagt lärande) i kedjans butiker.

Framgångsrikt APL-samarbete mellan Realgymnasiet och Arken Zoo

Intresset för att ta emot APL-elever har varit stort runt om i Sverige. Det har resulterat i 45 nya APL-platser och 35 nya butiker som vill vara med på tåget!

-Vilket mottagande vi fått av Arken Zoo-butikerna ute i landet! Det är ett fantastiskt samarbete där eleverna utbildas direkt i branschen med goda chanser till arbete efter gymnasiet, säger Hanna Casell, programansvarig Djurvård/Hund på Lärande i Sverige.

Fakta
Elever i årskurs 2 och 3 gör sin APL på någon av Arken Zoos lokala butiker. De blir väl insatta i hur det är att arbeta inom branschen men får också erfarenhet av marknadsföring, försäljning, relationer och bemötande av kunder. Samarbetet innebär att elever garanteras komma på jobbintervju och har goda möjligheter till anställning om de tagit sin gymnasieexamen.