Noel från Realgymnasiet i Norrköping får dröm-praktik

27 maj 2020

Noel Koskela studerar sista året på IT-utbildningen på Realgymnasiet och har fått sin dröm-praktik. I samband med Corona-krisen så blev han av med sin APL-plats (arbetsplatsförlagt lärande). Noels lärare ryckte då in och ordnade med en ny praktik där han får utveckla en helt ny hemsida till före detta landslagsspelarna Tobias Hysén och Pontus Wernblooms webbsida, Football Manager Sweden. Ett steg i rätt riktning då han drömmer om att starta eget webbutvecklingsföretag efter studenten.

Noel från Realgymnasiet i Norrköping får dröm-praktik

Praktiken påbörjades i slutet av mars och pågår till början av juni. 

-Det är ett jätteroligt uppdrag jag fått och det känns bra att jag kan jobba med detta hemifrån nu när vi undervisas på distans. Jag ska göra en helt ny hemsida för projektet Football Manager Sweden. Idag finns en gammal hemsida som behöver förnyas så min uppgift är att skapa en helt ny utifrån synpunkter och önskemål från Football Manager Sweden, så det blir en övning på ett riktigt kunduppdrag, säger Noel.
 

På Realgymnasiet genomförs alla utbildningar i nära samarbete med branschen. På så sätt får eleverna de kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, samtidigt som de får insyn i verkligheten och ett nätverk som de kommer ha nytta av hela livet.

 -Jag har haft kontakt med personerna bakom Football Manager Sweden sedan innan och visste att de behövde hjälp med en ny hemsida till sitt nya projekt. Jag har Noel i entreprenörskap och visste att han vill starta ett eget företag i webbutveckling efter studenten. Eftersom hans APL blev inställd på grund av Covid-19 tyckte jag det var perfekt för Noel att få ett ”riktigt” uppdrag med stöttning av mig för att skapa erfarenhet, starkt CV och ett viktigt kontaktnät för framtiden. Så sammanfattningsvis så fick han APL-platsen genom mitt kontaktnät, säger Fredrik Selldén, Noels lärare på Realgymnasiet i Norrköping.

-Vi är jätteglada att Noel ville ta sig an och göra vår nya hemsida som sitt arbete! Det vi har sett hittills har vart fantastiskt spännande och jag kan inte vänta på att få se den färdiga sidan. Enormt tacksam att vi fick möjligheten att jobba tillsammans med Noel och hans mentor Fredrik, säger Tobias Hysén.