Välkommen till Realgymnasiet i Sundbyberg!

Vad kan du läsa i Sundbyberg?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Välkommen till vår nya djur och djursjukvårdslärare!

16 augusti 2023

Annika Hemingstam är vårt nya tillskott i teamet, Annika har lång erfarenhet av läraryrket och vi är fantastiskt glada att hon nu är en av oss.

Välkommen till vår nya djur och djursjukvårdslärare!

För att lära känna Annika lite bättre ställde jag 3 frågor till henne för att få veta mer om vem hon är och vad har gjort tidigare. 

1. Vem är du? 

Jag heter Annika är 48 år och ny djur- och djursjukvårdslärare, samt blivande djuravdelningsansvarig. På fritiden umgås jag med familjen, läser mycket böcker och är även aktiv i föreningen 4H.

2. Vad gjorde du innan Realgymnasiet? 

Jag har jobbat som yrkeslärare i 19 år, och innan/samtidigt som mitt läraryrke har jag även varit anställd på djursjukhus, djurkliniker, 4H-gårdar, ridskola, kennel samt djuravdelningsansvarig på ett annat naturbruksgymnasium. Jag är just nu också projektanställd som adjunkt på yrkeslärarutbildningen på Stockholms Universitet och är i grunden utbildad på SLU till leg djursjukskötare.

3. Varför ville just du bli lärare?

Jag blev lärare för att jag tycker att arbete med djur och människor är det absolut roligaste som finns och jag vill att så många som möjligt ska få chansen att upptäcka detta.