Välkommen till Realgymnasiet i Luleå!

Vad kan du läsa i Luleå?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Presentation - Lena Almgren lärare i Hästhållning

5 april 2022

Hösten 2022 startade Lärande i Sverige AB upp Realgymnasiet i Luleå. Här presenteras lärare och personal i det team som tillsammans driver Realgymnasiet i Luleå, med en verksamhet som genomsyras av våra kärnvärden: Trygghet, Team, Utveckling och Framgång. Här presenterar vi Lena som jobbar som lärare i Hästhållning och Naturbruk.

Presentation - Lena Almgren lärare i Hästhållning

Hej!

Jag heter Lena Almgren. Sedan jag var liten har jag älskat hästar. Efter att ha arbetat i lite olika branscher gjorde mitt hästintresse att jag utbildade mig till ridlärare.

Jag har under många år arbetat  med elever på Naturbruksprogrammet i kurserna för Hästhållning samt Naturbruk.

Jag ser fram emot att få vara med och bidra med min erfarenhet när Realgymnasiet startar upp i Luleå. Det blir också roligt att komma tillbaka och arbeta på Luleå ridklubb som blir en av våra samarbetspartners. Jag startade min utbildning till ridlärare i klubben och ser nu fram emot att arbeta där tillsammans med elever som är i starten av sin utbildning inom Hästhållning.

Eleverna får en bred utbildning och kunskaper inom många olika områden som har med hästar att göra, det är jättekul att vara med i deras utveckling med det. Det sätt Realgymnasiet har lagt upp Naturbruksprogrammet på med Profildagar och arbetsplatsbelagt lärande känns jättebra och den pedagogik och struktur man har för lärandet tilltalar mig. Det blir också roligt att få arbeta i min hemstad.

 Jag ser fram emot att träffa alla elever till hösten då vi tillsammans ska börja skapa en skola som vi kan vara stolta över och ser också med glädje fram emot att lära känna mina nya arbetskollegor, såväl människor som hästar.