Realgymnasiet i samarbetar med Åbytravet och Åby Travskola

För dig som är intresserad av travsporten har vi startat profileringen trav i samarbetar med Åbytravet och Åby Travskola. Du som elev läser utbildningen Häst på skolan och specialiserar dig mot trav under år 2 och 3. Du utbildar dig på travanläggningen, Åbytravet och Åby Travskola och får på så vis de bästa förutsättningarna för en framtid i branschen.

Nina Olofsson som är styrelseledamot i Åby travsällskaps styrelse, är mycket positiv till vår samarbete. Nina har tidigare drivit travskola i 6 år och även jobbat med utbildningsfrågor inom travsporten både lokalt och centralt för svensk travsport i många år.

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hästar i synnerhet fungerar. Mycket av din tid spenderas naturligtvis också i sadeln eller vagnen. Under en specialvecka på hösten får du testa flera olika moment inom hippologi och rid-och travsport.

Under ditt andra år fördjupar du dina kunskaper inom både körning och skötsel av hästen. Du får också insyn i vad det innebär att planera större evenemang, detta innebär att eleverna får vara med i större evenemang som funktionärer för att lära sig mer om hur tävlingar fungerar. Nu börjar du även bygga ut ditt kontaktnät och träffar många profiler i branschen.

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hästkunskap. Där du får genomföra hästskötarens alla olika sysslor, både i vardag och vid tävling. du kommer bli en kunnig hästskötare som behärskar alla moment som en hästskötare ska klara av. Under vårterminen vässar du dina kunskaper inför yrkesprovet för travhästskötare.

Året avslutas med att du och dina kompisar arrangerar ett eget event, detta ingår i en kurs inom entreprenörskap syftet med detta är att du ska utvecklas som entreprenör och egen företagare.

Efter utbildningen är du redo att börja jobba som hästskötare hos professionella travtränare och arbetsmarknaden är ljus. Du får också möjlighet att ta egen B-tränarlicens, kör- och/eller montélicens under utbildningen.

Du får möjlighet till både yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet.

Vårt främsta mål är att du ska få en gedigen grund som hästskötare och bli anställningsbar i travbranschen.

Vill du veta mer om vår skola och vår utbildning Trav? klicka på länken så kontaktar vi dig